YAS ISLAND – OSTRVO NA KOME LETO I ZABAVA NIKADA NE PRESTAJU

YAS ISLAND – OSTRVO NA KOME LETO I ZABAVA NIKADA NE PRESTAJU

16/07/2016 Off By admin@mobilpublic

Yas Island je mesto održavanja popularne trke Formule 1 Abu Dhabi Grand Prix koja se svake godine vozi na Yas Marina stazi, a u 2016. godini održaće se od 25. do 27. novembra.

yasisland2

Bez obzira da li je leto ili zima, pitanje je koju destinaciju odabrati za naredni odmor? Vode li vas misli prema nekoj daljoj destinaciji, a opet ne biste hteli da provedete ceo dan u avionu? Svakodnevne avionske veze iz Beograda do Abu Dabija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima znatno olakšavaju odluku o odmoru na destinaciji gde leto nikada ne prestaje. Ukoliko tome dodate i želju za zabavom gostiju različizih iinteresovanja, onda je Yas Island destinacija koja na vrlo kreativan način spaja sve navedeno.

Yas Island se nalazi 25 minuta vožnje od Abu Dabija i 45 minuta od Dubaija. Tokom cele godine temperature su letnje i tek u decembru i januaru mogu pasti malo ispod 20 stepeni. Prosečno sunčanih ima deset sunčanih sati, a temperatura mora kreće se od 21°C u februaru do 33°C u avgustu i septembru. Svega nekoliko kišnih dana možda možete doživeti u januaru i martu, dok od maja do novembra, statistički gledajući nema kišnih dana. Sva to učinilo je Yas Island vrlo popularnom destinacijom, pre svega za odmor na plaži i uživanje u impozantnom vodenom parku, ali i brojnim drugim adrenalinskim sadržajima kojih ima na pretek.

„Ostrvo zabave“ je mesto koje objedinjuje sedam hotela rangiranih od tri do pet zvezdica; Yas Viceroy Abu Dhabi, Radisson Blu hotel Abu Dhabi, Crowne Plaza Abu Dhabi, Yas Island Rotana hotel, Park Inn Abu Dhabi, Centro Yas Island i Staybridge Suites Abu Dhabi, raskošne golf terene, prostrane tematske parkove i grandiozni trgovački centar. Svaka atrakcija Yas Islanda dostupna je za sve goste besplatnim transferom – „Shuttle Yas Express“.

yasisland1

Tri miliona razloga za posjetu Yas Island ovog leta

Od 7. jula do 16. septembra svi posetioci Yas Islanda koji potroše 500 emiratskih dirhama na samom ostrvu ili rezervišu odmor preko stranice online.yasisland.ae imaju priliku da učestvuju u najraskošnijoj nagradnoj igri koja je ikada organizovana na ovom ostrvu. Nagradni fond uključuje glavnu nagradu u iznosu od milion emiratskih dirhama u gotovini, tri luksuzna Maseratija, kao i putovanje za četvoro u fabriku Ferarija u Maranelu u Italiji i brojne vredne vaučere za kupovinu u Yas Mall-u i VIP odmor u samom Yas Island-u. Više informacija na www.sayyas.ae. Uz nagradnu igru, vrlo popularni letnji paketi pod nazivom „Say Yas“ omogućavaju da uz dva ili više noćenja u nekom od sedam hotela na Yas Island-u dobijete neograničenu mogućnost ulaska u Ferrari World Abu Dhabi i vodeni park Yas Waterworld tokom celog odmora. Paketi su dostupni online putem online.yasisland.ae.

Od Ferrari parka i Formule 1 do dizajnerskih golf terena

Na Yas Island-u je dom pronašao tematski park „Ferrari World“ u kojem se nalazi najbrži roller coaster na svetu. Ovde će uživati svi obožavaoci Ferarija, ali i adrenalina uopšte, zato što je ceo park tematski obojen Ferari simbolima i nudi zabavnu i uzbudljivu avanturu za celu porodicu, ali i za poslovne grupe i grupe mladih koji uz plažu traže i dodatne avanturističke aktivnosti.

yasisland3
Yas Island je je takođe mesto održavanja popularne utrke Formule 1 Abu Dhabi Grand Prix koja se svake godine vozi na Yas Marina stazi, a 2016. godine održaće se od 25. do 27. novembra. Trku je moguće pratiti čak i iz hotela na ostrvu ili plovila u Yas Island marini.Staza Yas Marina se smatra jednom od tehnološki najnaprednijih  Formula 1® staza na svetu i dom je svim motosportovima na Bliskom Istoku. Od otvaranja i prve  F1® 2009. godine, staza Yas Marina je izrasla u mesto koje pruža širok spektar neverovatnih iskustava kako na stazi tako i van nje.

Na Yas Islandu se smestilo i prvo golf igralište na prostoru Bliskog Istoka – Yas Links koje se prostire kroz brdovit pejzaž uz samu obalu mora nadahnuto pustinjskim okruženjem i tradicijom. Igralište je dizajnirao Kyle Phillips, jedan od vodećih svetskih dizajnera golf terena. Pojeduje teren sa 18 rupa, edukacioni program na terenu s 9 rupa kao i osvetljene terene gde se održava akademski golf program za sve one koji žele da nauče ili unaprede veštinu golfa.

Futurizam i hiljadu planova za jedno ostrvo

Veličanstvena futuristička arhitektura zaštitni je znak Yas Island-a pa tako nakon pogleda na grandioznu džamiju šeika Zajeda u Abu Dabiju, najveću u Ujedinjenim arapskim emiratima i osmu po veličini u svetu ništa manje zanimljiva neće biti ni zdanja kojima se ističe Yas Island. Šetnja ostrvom je pogled na futuristička remekdela i nadmoćni dizajn u arhitekturi. Na Yas Island-u se nalaze četiri vanredna arhitekstonska dostignuća: toranj „Jebel Dana“ i „Lost Pearl of Yas Waterworld Abu Dhabi“, impozantni krov „Ferrari World Abu Dhabi“ ujedno dom najvećeg Ferari logotipa na svetu, Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix™staza kao i dijamantski osvetljen krov hotela Yas Viceroy Abu Dhabi.

YAS MALL_2_YAS ISLAND

Predivni primer arhitekture je i zdanje trgovačkog centra Yas Mall koje predstavlja najveći šoping centar u Abu Dabiju sa više od 370 radnji i 60 restorana i kafića smeštenih na površini od 2.5 miliona kvadratnih metara.

Yas Marina, smeštena na Yas Island-u neposredno uz stazu Yas Marina i važi za jednu od lepših marina Abu Dabija. Ljubiteljima jahtinga ovo je jedna od omiljenih destinacija na Bliskom Istoku. Marina ima 227 vezova i može da primi jahte od 8 do 150m i prateći svetske trendove svojim posetiocima pruža vrhunsku uslugu i lak pristup obližnjim ostrvima.
U Yas Marini se nalazi i svetski poznati restoran Cipriani prepoznatljiv po italijanskim specijalitetima i sofisticiranoj atmosferi.

Yas Island kao posebno osmišljeno ostrvo veličine 25 km nikada ne miruje i ne spava, neprestano se osmišljavaju nove atrakcije i programi, a već 2018. godine Yas Island će postati dom i tematskom parku Warner Bros, čime će još jednom pokazati svoju nadmoć u svetu zabave.

yasisland7
Zabava na plaži Yas Beach ili adrenalinski odmor u vodenom parku Yas Waterworld

Kada govorimo o plažama Abu Dabija onda plaža Yas Beach na Yas Island-u definitivno ima vodeće mesto. Plaža Yas Beach poznata je po svom konceptu „LivDay – LivNight”koji uključuje bogate programske sadržaje tokom dana i noći, drugim rečima ovde zabava nikada ne prestaje i uvek se nešto događa. Relaksirajte se na plaži ili uz bazen, pod popularnim baldahinima uz bogatu ponudu koktela, a kada sunce zađe zabava se seli uz bazen i ritmove poznatih međunarodnih DJ-eva koji su ovde svakodnevica. Hedonistička zabava ne prestaje do jutarnjih sati i bez sumnje ovo je jedno od najboljih noćnih atrakcija koje Abu Dabi može da ponudi. Plaža Yas Beach odlično spaja sve sadržaje i na najbolji način opravdava i moto „Živi na suncu, plivaj u moru, diši punim plućima”.

Ljubitelji adrenalina, porodice, ali i svi oni koje privlači zabava na vodi, biće oduševljeni vodenim parkom Yas Waterworld, koji je jedini na svetu tematski određen Emiratima i inspirisan bogatom baštinom lovaca na bisere kroz jedinstvenu priču „Legenda o izgubljenom biseru”. Ovaj futuristički vodeni park nalazi se na površini 15 fudbalskih igrališta i rekord je postigao hidromagnetskom atrakcijom koja u jedan nenadmašiv tornado doživljaj tobogana dugačakog 235 metara može odjednom odvesti 6 osoba.
Yas Waterworld je megalopolis od parka u kojem se možete zabaviti na 45 različitih atrakcija, tobogana, vožnji od kojih njih pet nije moguće pronaći na nekom drugom mestu.

YWW Dawwama Friends

 JESTE LI ZNALI?

  • Yas Marina staza poznata je kao jedna od najtežih staza Formule 1 u svetu koja obuhvata 1.2km.
  • Hotel Yas Viceroy Abu Dhabi izgrađen je iznad staze Formule 1 pa je tako postao prvi hotel u svetu iz kojeg je moguće osetiti vibracije sa same staze, a o utisku same trke da ne govorimo.
  • Ferrari World Abu Dhabi beleži dva svetska rekorda: prvi za najbrži roller coaster na svetu – Formula Rossa koji postiže brzinu od 240 km na sat, i drugi za najveći tematski park u zatvorenom prostoru.

yasisland6

  • NaYas Island-u se nalaze četiri vanredna arhitekstonska dostignuća: toranj „Jebel Dhana“ i „Lost Pearl of Yas Waterworld Abu Dhabi“, impozantni krov „Ferrari World Abu Dhabi“ ujedno dom najvećeg Ferari logotipa na svetu, Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix™ staza i dijamantski osvetljen krov hotela Yas Viceroy Abu Dhabi.
  • Yas Island nudi gastronomski užitak u svojih 57 restorana.
  • The Los Angeles Times rangirao je „Yas Waterworld“ na drugo mesto najboljih vodenih parkova na svetu.
  • CNN je „Yas Waterworld“ svrstao na 12 mesto vodenih parkova na svetu.