Xross Challenge 2019 – titulu odbranio Vejd Jang

Šesto izdanje Xross Challenge trke održano je na Tari proteklog vikenda. Učestvovalo je 130 vozača iz 14 zemalja.

Pobedu je odneo prošlogodišnji šampion i jedan od najboljih hard enduro vozača sveta, Vejd Jang iz Južnoafričke Republike. Drugo mesto pripalo je Teodoru Kabakčijevu iz Bugarske, a treće Matiji Zecu.

EXPERT klasa dobila je novog-starog šampiona – Marka Petelina iz Slovenije, na drugom mestu bio je Mirjan Rabar iz Hrvatske, a na trećem Tomaž Zupan iz Slovenije.

U HOBBY klasi najbolji je bio Maciej Juraszek iz Poljske, a pratili su ga Rok Vrčon i Franci Žugič iz Slovenije. Među Veteranima mesto na postolju izborili su – Gorazd Krajger i Klemen Setnikar iz Slovenije, kao i Stefan Schlaf iz Austrije. Jedina dama koja je završila trku je Tjaša Fifer iz Slovenije.

Tokom tri dana vozači su odvozali oko 200 kilometara trasa koje vode kroz prelepu ali surovu Taru, suočavajući se pritom sa teškim preprekama i izazovima, a tokom celog vikenda pratilo ih je sunce i izuzetno toplo vreme. Pored takmičarskog dela održan je i prvi BMW Motorrad Adventure Ride u saradnji sa dugogodišnjim partnerima, kompanijama Delta Motors i Delta Automoto.

Honda Off-Road at the 2017 Goodwood Festival of Speed

U vožnji koja je vodila preko najlepših predela Tare učestvovalo je 70 vozača koji kažu da je bilo dovoljno izazovno da proradi adrenalin i da se probudi avanturistički duh. Nakon toga, na Kaluđerskim barama bio je postavljen Honda poligon na kome su mogli da testiraju svoju spretnost, ali i da od iskusnih instruktora dobiju korisne savete o off-road vožnji.