VOZILA RENAULT TRUCKS T ZA TIM RENAULT SPORT FORMULA 1

VOZILA RENAULT TRUCKS T ZA TIM RENAULT SPORT FORMULA 1

03/07/2016 Off By admin@mobilpublic

Tokom proteklih petnaest godina, kompanija Renault Trucks je partner Reno Sporta na trkama Formula 1. Za sezonu 2016, vozila Renault Trucks T opremljena Euro 6 DTI 13 motorima sa 520 KS i Fuel Eco paketom prevoziće bolide i prateću opremu na sve evropske Grand Prix događaje.

renault_trucks_t520_renault_sport_formula_1_team_1

Renault Sport ponovo ulazi u konkurenciju u 2016. godini sa sopstvenim Formula 1 timom, pa je logičan nastavak dugoročnih partnerskih odnosa bio produžetak saradnje sa kompanijom Renault Trucks. Na evropskim Grand Prix događajima, logističku podršku pružaće vozilo Renault Trucks T, Međunarodni kamion 2015. godine, koji je opremljen Euro 6 DTI 13-litarskim motorima sa 520 KS. Renault Trucks T 520 prevoziće bolide, rezervne delove, mobilne radionice i kancelarije, kao i sve što je neophodno za normalno funkcionisanje tima tokom takmičenja za Veliku nagradu Formule 1. Ljubitelji Formule 1 imaće mogućnost da vide ova impresivna vozila u novoj zlatno-žutoj boji F1 tima, u Barseloni gde se održava trka za španski Grand Prix, prvu fazu evropske sezone.

renault_trucks_t520_renault_sport_formula_1_team_3

Za Renault Sport Formula 1 tim, za izbor T 520 vozila presudan je bio „Kvalitet proizvoda i njihova inovacija i usklađenost sa Euro 6 standardima. Aktivna bezbednost je znatno poboljšana u odnosu na prethodnu generaciju Magnum vozila, dok je potrošnja goriva značajno smanjena.“

Ova vozila su tegljači konfiguracije 4×2, opremljeni Eco-Fuel paketom. Paket objedinjuje nekoliko inteligentnih tehnologija dizajniranih da smanje potrošnju goriva: ograničen režim snage, eko-tempomat sa Optiroll regulacijom slobodnog hoda, kompresor za vazduh sa isključivanjem i uključivanjem, pumpa u servo mehanizmu upravljača s promenljivim režimom rada i automatsko isključivanje motora. Eco-Fuel paket omogućava da potrošnje goriva na vozilima smanji i do 4%.

renault_trucks_t520_renault_sport_formula_1_team_2

Konačno, treba napomenuti da će  Renault Trucks T vozila pružati logističku podršku i u drugim takmičarskim aktivnostima Renault Sport tima (Renault Sport serija i Formula E).