Volvo Trucks pokreće uslugu pozicioniranja za vremenski uslovljen transport

Volvo Trucks pokreće uslugu pozicioniranja za vremenski uslovljen transport

23/06/2015 Off By admin@mobilpublic

Sa novom uslugom kompanije Volvo Trucks moguće  je pratiti lokaciju kamiona u realnom vremenu. Ova usluga je od posebne važnosti za vremenski uslovljen  transport ili za klijente koji prevoze robu visoke vrednosti.T2007_1933

Dolazak na vreme je od velikog značaja kod svih transportnih operacija, ali kod vremenski uslovljenog transporta predstavlja jedan od ključnih faktora za produženje ugovora o prevozu robe. Uz pomoć sistema Pozicioniranje+, nove usluge kompanije Volvo Trucks, moguće je pratiti geografski položaj vozila, iz minuta u minut. Тime se stvaraju neophodni preduslovi za efikasniju logistiku.

“Dobar primer je prevoz betona. Sve se zasniva na tempiranju – do poslednjeg minuta kamion mora da se kreće da bi se u njega utovario beton za isporuku. Prilikom mešanja betona, smesa se pojedinačno podešava u zavisnosti od vremena potrebnog za utovar, isporuku i izlivanje. Uz pomoć usluge Pozicioniranje+ moguće je precizno utvrditi kada će kamion stići i shodno tome pripremiti odgovarajuću mešavinu”, kaže Johan Ostberg /Johan Östberg/, Specijalista za proizvode u kompaniji Volvo Trucks.Johan ôstberg

Pored funkcije pozicioniranja u realnom vremenu, ova usluga omogućava da se definiše geografsko područje, ruta ili cela država i da se dobija obaveštenje svaki put kad kamion prolazi kroz te definisane zone. Ova opcija je posebno korisna u operacijama vezanim za skladištenje, zbog toga što zaposleni moraju da znaju vreme dolaska i odlaska kamiona kako bi mogli da isplaniraju i prateće aktivnosti. Usluga pozicioniranja nudi dodatne pogodnosti za pojedine vrste transporta.

“Ako kamion odstupi od svoje rute, sistem šalje upozorenje, što stvara bezbednije radno okruženje za vozače koji prevoze robu visoke vrednosti”, objašnjava Johan Ostberg

Reality Road

Reality Road

Činjenice: Pozicioniranje+

  • Pozicioniranje+ je dodatak uz uslugu Dynafleet Pozicioniranje – servisa u okviru sistema za upravljanje voznim parkom – Dynafleet, kompanije Volvo Trucks.
  • Pozicioniranje+ pruža informacije o pozicijama u realnom vremenu iz minuta u minut i od velike je pomoći kada je u pitanju vremenski uslovljen transport.

•           Usluga omogućava da se definiše geografsko područje, ruta ili cela država i da se dobija obaveštenje svaki put kada kamion prolazi kroz te definisane zone.