Volvo otkriva novi XC90

Volvo otkriva novi XC90

28/05/2014 Off By admin@mobilpublic

Jedan od najiščekivanijih automobila poslednjih godina – potpuno novi Volvo XC90 – polako se otkriva javnosti. Švedski proizvođač je pripremio poseban program predstavljanja koji će automobil postupno otkrivati iznutra prema spolja, tj. prvo će se predstaviti enterijer i posebni detalji modela, dok će kompletan automobil biti predstavljen u avgustu ove godine.Volvo XC90 new_146731_1_5_1

Izvorni XC90, predstavljen 2002. godine, uneo je revoluciju u SUV segment – svojom kombinacijom prostranosti, praktičnosti i bezbednosti. S vremenom je postao globalni fenomen. Novi XC90, koji ćemo postupno upoznavati u sedmicama koje dolaze, biće, jednako kao i njegov prethodnik, pokretač brojnih promena u svojoj klasi.

Kao nagoveštaj onoga što dolazi, Volvo je predstavio prvi uvid u unutrašnjost budućeg Volvoa XC90. To je najluksuzniji Volvoov enterijer svih vremena koji inspiraciju vuče od države porekla, Švedske – zemlje koja ima svetsku reputaciju u integrisanju najnovije tehnologije s izvornim dizajnom i vrhunskim materijalima.

„Najzanimljiviji detalj u unutrašnjosti je centralna konzola, osmišljena u stilu velikog tableta, s ekranom osetljivim na dodir kojim se upravlja svim funkcijama automobila“, ističe Thomas Ingenlath, stariji potpredsednik odeljenja za dizajn. Ovaj sistem označava raskid s potrebom za klasičnim tasterima i prekidačima i predstavlja potpuno nov način kontrole nad funkcijama automobila.Volvo XC90 new_146714_1_5_1

Enterijer novog Volvoa XC90 kombinuje odabrane materijale kao što su mekana koža i drvo s ručno rađenim detaljima. Ručica menjača je izrađena od kristalnog stakla slavne švedske kompanije Orrefors, a komande audio sistema s dijamantskim finišom.

„Ovi detalji su dizajnirani kako bi postali dragulj cele unutrašnjosti. Oni dodaju ekskluzivnu razigranost umesto čiste funkcionalnosti“, napominje Robin Page, direktor dizajna unutrašnjosti Volvo modela.

Potpuno novi Volvo XC90 je prvi Volvo postavljen na inovativnu SPA arhitekturu koja daje veće dizajnerske mogućnosti, nudi bolja vozna svojstva i omogućava ugradnju najnovijih bezbednosnih tehnologija, dok, u isto vreme, povećava prostor u unutrašnjosti.

„Naš novi enterijer je maksimalno čist i jednostavan, a odiše sofisticiranim samopouzdanjem i formom koju očekuju kupci luksuznih SUV vozila“, ističe Peter Mertens, stariji potpredsednik odeljenja za istraživanje i razvoj pri Volvo Cars.Volvo XC90 new_146708_1_5_1

Priča o najsvežijim dostignućima na području bezbednosti i kvaliteta vazduha u enterijeru biće objavljena krajem jula, tj. početkom avgusta, dok će se najnovija tehnološka dostignuća, uključujući podvozje i motore, otkriti sredinom jula. Kompletan automobil, odnosno njegov konačan izgled, biće otkriven krajem avgusta.

„Kupac i njegovo iskustvo u žarištu su svega što mi u Volvou činimo. Mi ne izrađujemo tehologiju radi nje same, nego je sve što radimo prožeto željom da naši automobili budu što bezbedniji i ugodniji za vožnju“, zaključuje Alain Visser, stariji potpredsednik odeljenja za marketing, prodaju i brigu o kupcima.