14/06/2024

Volvo istražuje nove bezbednosne i dizajnerske ideje

Volvo Car grupacija (Volvo automobili) uspostavila je partnerstvo sa švedskom kompanijom POC koja razvija zaštitnu opremu za razne sportske aktivnosti. Dve kompanije će razmeniti znanje s ciljem istraživanja novih ideja na području bezbednosti i dizajna.

„POC proizvodi spajaju funkcionalan dizajn s ultralaganim, ali izdržljivim materijalima koji daju ultimativan osećaj slobode i zaštite. To je savršeno usklađeno s našim ciljem koji nalaže da funkcionalnost i bezbednost učinimo emocionalnim doživljajem. Baš kao i oprema POC-a, i naši automobili spajaju sofisticiran dizajn s čvrstim materijalima i inteligentnim mogućnostima. Posedovanje prave opreme, u ovom slučaju automobila, stvara osećaj smirenosti i poverenja. To u završnici omogućava maksimalno uživanje u vožnji“, ističe Thomas Ingenlath, stariji potpredsednik za dizajn pri Volvo Cars.

1

Novo partnerstvo istražiće i iskoristiće mogućnosti za povećanje bezbednosnog znanja i ponude Volvo automobila, ali i POC opreme. Prvi rezultati biće predstavljeni u drugoj polovini 2014. godine. Prvobitni razvojni projekat temelji se na komunikaciji između automobila i biciklista.

2

Dizajn novog Volva Concept XC Coupéa, koji će debitovati ove godine na North American International Auto Show u Detroitu, nadahnut je dizajnom moderne sportske opreme. „Nekoliko narandžastih detalja i spoljna grafika kombinovanih s gumenim štitnicima doprinose funkcionalnom utisku dizajna“, ističe Thomas Ingenlath.

 136690_1_5

Volvo Concept XC Coupé poseduje jaku povezanost s aktivnim životnim stilom, a Volvo istovremeno želi da kupcima ponudi vrhunsku bezbednost i maksimalnu podršku. Obe naše kompanije imaju jaku posvećenost bezbednosti i zaštiti