16/06/2024

Volvo Concept XC Coupé – najbolji konceptni automobil na Sajmu automobila u Detroitu

Volvo Concept XC Coupé ove nedelje je osvojio dve prestižne dizajnerske nagrade pojačavajući time iščekivanja od novog dizajnerskog jezika Volvoa. Concept XC Coupé nagrađen je titulom najboljeg konceptnog automobila na 2014 EyesON Design Awards izboru organizovanom na ovogodišnjem Sajmu automobila u Detroitu, a osvojio je i nagradu za „najbolji izbor boja, grafičkih detalja i materijala.“

Ovogodišnjii North American International Auto Show u Detroitu „ugostio“ je svetsku premijeru novog konceptnog automobila Volvoa – Concept XC Coupéa, drugog od ukupno tri konceptna automobila koji najavljuju budući dizajnerski jezik švedske kompanije.

Volvo Concept XC Coupé_137066_1_5

Kao i sjajni Volvo Concept Coupé, novi Volvo Concept XC Coupé demonstrira svestranost nove SPA arhitekture Volvoa na koju će biti postavljeni svi budući Volvo modeli, počevši od potpuno novog Volvoa XC90 koji stiže krajem godine.

Volvo Concept XC Coupé_137067_1_5

EyesOn Design Award je godišnji događaj koji se održava u okviru Sajma automobila u Detroitu. Žiri EyesOn Design Award izbora čini istaknuta grupa dizajnera iz automobilskih kompanija i s uglednih akademija.