Volvo Concept Estate osvojio više nagrada za najbolji automobil sajma u Ženevi

Volvo Concept Estate osvojio više nagrada za najbolji automobil sajma u Ženevi

12/03/2014 Off By admin@mobilpublic

Volvo je sa svojim konceptnim trojcem pogodio ukus javnosti i pobrao brojne nagrade, a tek predstavljeni Concept Estate je od strane nekoliko međunarodnih medija osvojio nagradu za najbolji automobil sajma u Ženevi.

Autoblog.com, cenjeni automobilski komentatorski portal napominje: „Ne morate biti automobilski fanatik kako biste shvatili da se Volvo nalazi u zlatnom dobu automobilskog dizajna.“ I brojne druge publikacije u Velikoj Britaniji i Holandiji na sličan način slave Concept Estate, dodatno naglašavajući status ovog automobila kao jedne od zvezda ovogodišnjeg Sajma automobila u Ženevi.Volvo Concept Estate_139410_1_5

Volvo je uistinu na pobedničkom putu sa svojim konceptnim automobilima jer je, pored poslednje nagrade za Concept Estate, Concept Coupé već ranije imenovan najboljim automobilom prošlogodišnjeg Sajma u Frankfurtu, dok je Concept XC Coupé osvojio prestižnu „Eyes ON Design“ nagradu na Sajmu automobila u Detroitu.

Globalna pažnja prema Volvo konceptnim automobilima sve je jača jer svi oni daju nagoveštaj potpuno nove generacije SUV modela XC90, koja stiže tokom ove godine, kao i nagoveštaj izgleda svih budućih Volvo automobila.

Tri uzastopne nagrade naglašavaju dramatičnu transformaciju kroz koju Volvo prolazi, a koju nadgleda Thomas Ingenlath, stariji potpredsednik za dizajn pri Volvo Cars kompaniji. Ta transformacija je nadahnuta jednostavnošću, funkcionalnošću i lepotom kao glavnim obeležjima skandinavskog dizajna.

Najveća snaga atraktivnog enterijera novog Volvo Concept Estate modela jeste njegova jednostavnost. Tradicionalni prekidači i kontrole zamenjeni su velikim kontrolnim panelom na središnjoj konzoli, odnosno velikim ekranom osetljivim na dodir po uzoru na tablet, koji na taj način uvodi unutrašnjost Volvoa u 21. vek.

„Osnovna ideja je organizacija kontrola i informacija na savršeno intuitivan i jednostavan način. Sve je tačno tamo gde očekujete da bude, što vožnju čini ugodnijom, efikasnijom i bezbednijom“, ističe Thomas Ingenlath, stariji potpredsednik dizajna pri Volvo Car grupaciji.Volvo Concept Estate_139412_1_5

„Kada ste oslobođeni brojnih komandi i tastera za sve veći broj funkcionalnih opcija, to je kao da ste se oslobodili svih spona. To nam je omogućilo stvaranje predivnog enterijera. Ovaj konceptni automobil prikazuje kako će korisnički meni biti integrisan u sledeću generaciju naših automobila“, naglašava Robin Page, direktor dizajna unutrašnjosti pri Volvo Car grupaciji.

Apple i Volvo udružili snage

Uporedo s predstavljanjem novog ieterijera i centralne konzole, Volvo Cars i Apple Inc objavili su strateško partnerstvo, kako bi vozačima Volvo automobilima omogućili korišćenje Appleovog operativnog sistema omiljenog velikom broju korisnika.

Novi servis, nazvan Apple CarPlay, objedinjuje sve funkcije koje poseduju iPad, iPhone i iPod, omogućavajući njihovo direktno korišćenje u automobilu uz pomoć ekrana osetljivog na dodir na velikoj centralnoj konzoli smeštenoj u Volvo automobilu. Prvi automobil, koji će ponuditi Apple CarPlay biće potpuno novi XC90, koji će biti predstavljen ove godine.