Fleksibilna stanica za punjenje definitivno je budućnost zelene mobilnosti, kapacitet punjenja je 360 kWh i može da napuni 15 električnih vozila!Na samom prelazu godine, Volkswagen nam je ponudio svoj pogled na buduće mobilne stanice za brzo punjenje. Brzo se i lako postavljaju nakon što se doslovce dovezu kamionom, a sistem je jako fleksibilan, jer se lako premeštaju. U proseku, za punjenje do 80 posto dovoljno je 17 minuta, a čim kapacitet prijenosne baterije padne ispod 20 posto ona se jednostavno zameni drugom.

Može da se koristi fleksibilno i nezavisno gde god je to potrebno. Na primer, na javnim parkiralištima u gradu, u prostorijama kompanije ili kao privremeni punkt na velikim događajima. Mobilna stanica za punjenje radi po načelu ‘power bank’, prenosnom punjaču, kakav se koristi za punjenje pametnih telefona.Kapacitet punjenja do 360 kWh, u brojkama to znači moguće punjenje 15 električnih vozila.

Prvi brzi mobilni punjač biće postavljen uskoro, i to u Wolfsburgu, kao deo pilot-projekta. Očekuje se da će sledeće godine još gradova dobiti takve identične. Treba svakako napomenuti i da će na njima moći da se pune električni bicikli. Ovo je samo još jedna potvrda kako je Volkswagen sve bliže produkciji električnih modela nove generacije – iz ID. porodice.