24/05/2024

USPEŠNO ZAVRŠENO 49. REPUBLIČKO TAKMIČENJE AMSS „ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU“

AMSS je i ove godine u Ledenoj dvorani hale Pionir u Beogradu organizovao dvodnevno državno takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”. Tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala počelo je u petak teoriјskim testom, u Domu učenika Srednje železničke škole, a nastavljeno je u subotu na poligonu spretnosti i praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije iz svakodnevnog života.

Posle uspešno realizovanog nacionalnog finala, AMSS preuzima i pripremu reprezentacije za nastup u Evropi krajem septembra u Mađarskoj. Četvoročlana ekipa, dve devojčice i dva dečaka koji su se danas pokazali kao najuspešniji, Nina Polić, Nevena Dragićević, Ilija Mrkšić i Konstantin Nićetin, predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju, gde će u jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope, i četvrti put pokušati da osvoji titulu šampiona.

ŠZOS je najstarije i najmasovnije učeničko takmičenje u Srbiji i zvanično je takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine organizovano je širom Srbije uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora. Sami učesnici i nastavnici stoje iza ocene AMSS-a da je nacionalno finale i ove godine prošlo uspešno i da je  odlično organizovano.

Najuspešnijim učesnicima vredne nagrade i priznanja uručili su domaćini takmičenja predsednik AMSS Mirko Butulija i generalni sekretar Predrag Đurđev,  kao i direktor policije MUP-a Vladimir Rebić.