14/07/2024

Uspešno završena “Velika nagrada Beograda 2014”!

Proteklog vikenda, posle pet godina pauze, tradicionalna auto-trka, “Velika nagrada Beograda”, ponovo je vožena na čuvenoj stazi Ušće. Auto-moto savez Srbije (AMSS) i Grad Beograd kao pokrovitelji ove uspešno okončane manifestacije, na kojoj je učestvovalo ukupno 80 takmičara, opravdali su poverenje, utisak je publike, vozača i organizatora.

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić u Ministarstvu omdladine i sporta poželeo je sreću učesnicima trke na otvanju takmičenja. Posle kvalifikacionih treninga u subotu, u nedelju su svoje mašine  pokrenula 72 vozača. U klasi “mali N” za koju se prijavilo čak 30 kandidata, u  prethodnim kvalifikacijama osam vozača je zbog rezultata otpalo jer je propusna moć staze samo 22 automobila.foto VNB

Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, uz mnogo adrenalina, po sunčanom vremenu, ali i uz “grmljavinu motora”,  na Ušću se nije desio nijedan incident i takmičenje  je prošlo u odličnoj atmosferi i fer sportskoj  borbi.  “Opasna staza” dugačka 2310 metara na kojoj je vožena trka u 22 kruga (ukupno 50 km) danas nije predstavljala težak zadatak zahvaljujući dobroj organizaciji i disiplinovanim takmičarima. Svi su se zbog toga pomalo osećali kao pobednici, a publika, organizatori i vozači pozdravili su najbrže u 5 klasa.Miljković VNB

Šampioni Velike nagrade Srbije su: u klasi 1- Nikola Jovanović, klasa 2 – Viktor Davidovski, klasa 3 – Branko Ćopić, klasa 4 – opet Viktor Davidovski i klasa 5 – Dragan Stojković.

U kupu 1, do 1600 kubika slavio je Mile Cvjetičanin a u kupu Open Zoran Kastratović. Na svečanom zatvaranju nagrade su im predali predsednik Mirko Butulija i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev, koji je istakao, da bez podrške Ministarstva omladine i sporta, kao i Grada Beograda i svih gradskih  komunalnih službi, AMSS ne bi  sam mogao  da isprati ovakao značajnu manifestaciju i zahvalio na uspešnoj saradnji.