16/06/2024

USPEŠNO ODRŽANE MOTO TRKE „VELIKA NAGRADA ZRENJANINA“

Na juče održanoj moto trci „Velika nagrada Zrenjanina“ koja se boduje za nacionalni i balkanski šampionat, nagrađeni su najuspešniji učesnici u disciplinama ”Moto Klasik” i ”Road Racing” kategorija 125.

Najboljima, pehare su uručili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Predrag Đurđev. U klasi MK 50 pobedio je Karolj Kenjereš iz Srbije, u klasi MK 125 – Dejan Pavlović iz Srbije, a u klasi MK 250 pobedu je odneo Stevan Marjanović iz Srbije. I u ostalim klasama pobede su izvojevali predstavnici naše zemlje – u klasi MK 500 prvoplasirani je Slobodan Krstić u MK Open special Milenko Bošnjak, u MK prikolice Dragoj Vasiljević, a u disciplini RR 125 Nikola Gajić.

Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub „Petrovgrad“ iz Zrenjanjina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanjina, tradicionalno su bili organizatori ove moto trke.

Staza „Industrijska zona jugoistok Zrenjanin“ od 3.000 metara, prosečne širine šest do sedam metara, sa devet krivina je sertifikovana staza koja zadovoljava sve takmičarske potrebe i predstavlja  divan prizor za posetioce, kojih je ove godine bilo više od 1.000. Lepo vreme i navijačka atmosfera su doprineli da zaljubljenici u motociklizam dožive nezaboravno motociklističko iskustvo.

Publika je uživala u umeću 60 takmičara iz cele Evrope, koji su u fer i sportskoj borbi pokazali svu lepotu moto sporta.