Uspešan početak godine za Jaguar Land Rover Grupu u Kini i Severnoj Americi

Februar, 2017. godine – Snažna prodaja širom Severne Amerike i Kine pomogla je da Jaguar Land Rover zabeleži najveće globalne rezultate ikada za mesec januar, prodajom od 47.693 vozila što je za 4% više u odnosu na prethodnu godinu. Ovi rezultati ostvareni su zahvaljujući odličnoj prodaji modela Land Rover Discovery Sport, Range Rover Sport i Jaguar F-PACE.

„Impresivno zalaganje i trud Severne Amerike i Kine povećalo je našu prodaju, zahvaljujući kojoj smo postigli rekordne rezultate za mesec januar. Ova dva tržišta zajedno su postigla skoro 23.000 prodaja. Fokus je na jačanju Land Rover prodaje u narednim mesecima, koja će se između ostalog bazirati na novom Discovery modelu.“ – rekao je Andy Goss, direktor prodaje Jaguar Land Rover.

Jaguar Land Rover beleži rast maloprodaje u Severnoj Americi za 29% više, u Kini za 14% više i Velikoj Britaniji za 3% više. Jaguar je postigao najbolje rezultate u svojoj istoriji za prvi mesec u godini, isporučivši 13.949 vozila odnosno 76% nego u januaru 2016. godine, što je i kontinuirani uspeh za F-PACE i XF modele. Land Rover je prodao 33.744 vozila u januaru što je za 11% manje usled zaustavljanja proizvodnje Discovery modela prethodne generacije. Najbolje prodavani model ovog meseca bio je Discovery Sport, sa maloprodajom od 10.454 vozila što čini 10% više u odnosu na prethodnu godinu.