Holandska kompanija PAL-V iskoristila je ovogodišnji ženevski sajam automobila da predstavi prvi serijski leteći automobil, legalan za uličnu vožnju, ali i za letenje – Liberty Pioneer Edition. Kompanija PAL-V tvrdi da Liberty u potpunosti zadovoljava postojeće zakone. Automobil je debitovao kao Liberty Pioneer Edition, a cena bez poreza iznosi 499.000 eura.

Poznato je da će biti prodato svega 90 primeraka, a polovina će završiti u vlasništvu evropskih kupaca. Nakon toga će PAL-V početi da dostavlja model Sport, koji će koštati 299.000 eura bez poreza.
Liberty ima tri točka i propelere na krovu koji se sklapaju. Poseduje dva motora, jedan za kretanje ulicom, a drugi za letenje. Leteći automobil nudi dovoljno mesta u svojoj unutrašnjosti za dve osobe.

Prelazak iz moda za vožnju u leteći mod traje između pet i 10 minuta, jer vozač mora ručno da izvuče repni deo, kao i da rasklopi propelere kako bi automobil bio spreman za let. Libertyju je za poletanje i sletanje potreban prostor dimenzija 90x200x200 metara bez prepreka pa mu odgovaraju male piste i aerodromi za male avione.

Motor za vožnju razvija 99 KS te automobil može dostići brzinu od 160 km/h. Do stotke stiže za devet sekundi. Tokom leta automobil može dostići maksimalnu visinu od 3.500 metara, a to mu omogućava motor koji razvija 197 KS. Maksimalna brzina u letu iznosi 180 km/h, a sa punim rezervoarom domet mu je  500 km.

Letelice tipa Liberty su vrsta žiroplana i vizuelno više podsećaju na helikopter nego na klasičan avion. Ipak, za razliku od helikoptera, ne mogu da poleću vertikalno. Osim toga, njima je znatno lakše upravljati nego helikopterom.

Da bi mogli da upravljaju ovom letelicom/vozilom, budući vlasnici moraju pored vozačke da poseduju i dozvolu za letenje žiroplanom, koja se, kako tvrde u kompaniji PAL-V, može dobiti nakon 30-40 časova obuke. Cena Liberty Pioneer Edition iznosiće 599.000 dolara u SAD-u, a prve isporuke najavljene su za 2020. godinu.