U martu stiže Velar, četvrti član porodice Range Rover

Velar je luksuzni sporstki terenac izveden od prototipa originalnog Range Rover modela iz 1970-te. Skoro pola veka kasnije, taj inovativni duh nastavlja se uvođenjem ovog četvrtog člana Range Rover porodice koji će biti predstavljen javnosti 1. marta 2017. godine. Obeležja Velar modela su elegantna jednostavnost, vizuelno reduktivan pristup i pionirska, konzumentna tehnologija.

  • Novi član Range Rover porodice, koji je između modela Range Rover Evoque i Range Rover Sport
  • Land Rover reafirmiše svoju poziciju svetskog lidera u proizvodnji sportskih terenaca
  • Naziv modela Velar izveden je od prototipa origanalnog Range Rovera iz davne 1969-te
  • Svetska premijera zakazana je za prvi mart 2017. godine

“Model Velar zovemo avangardnim Range Roverom. On donosi novu dimenziju glamura, savremenosti i elegancije u naš brend. Range Rover Velar donosi promene u svemu.” –  izjavio je direktor dizajna kompanije Land Rover, Gerry McGovern.

Prefinjen u svakoj prilici, za svaku vrstu terena, Velar koristi jedinstvene održive materijale i napredne inženjerske ideje kako bi opravdao posvećenost Land Rovera da i dalje pomera granice u svemu.

Kada su inženjeri koji su radili na kreiranju prvih 26 modela Range Rover morali da sakriju njihov pravi identitet, odabrali su naziv Velar koji zapravo potiče od latinske reči Velare, što znači veo ili pokrov.

Detaljnije informacije o modelu Range Rover Velar biće predstavljene javnosti 1. marta 2017. godine.