24/05/2024

Tri nova Hyundai modela na sajmu automobila u Frankfurtu

Hyundai je predstavio tri potpuno nova modela  na 67. Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu: prvi Hyundai model visokih performansi I30 N, elegantni kupe sa petoro vrata, I30 Fastback i smeli, sub-kompaktni SUV, potpuno nov model KONA. Ovi novi modeli predstavljaju najnoviju prekretnicu na putu Hyundai Motor Company da postane  vodeći azijski automobilski brend u Evropi do 2021. godine. Nastup na sajmu automobila u Frankfurtu predstavlja povratak kući,  budući da brend ima svoje evropsko i nemačko sedište, projektne, tehničke i ispitne centare,  kao i  svoje sportske aktivnosti vezane za automobilizam odavno  ukorenjene u regionu.

Posetioci sajma će  moći da se bolje upoznaju sa budućim tehnologijama koje će biti korišćene za razvoj pogonskih motora. Hyundai Motor Company će na ovogodišnjem sajmu predstaviti svoju ’’Smart Stream’’ efikasnu  liniju  pogonskih motora sa još boljom uštedom goriva. Dodatno,  posetioci mogu videti kompletnu liniju modela IONIQ,  Hibrid, Elektro/ Plug-in verzije na sajmu automobila. IONIQ je prvi automobil na svetu  u opciji sva tri navedea pogonska motora. Ovo je model automobila koji doprinosi zalaganjima kompanije Hyundai za čistiju budućnost i vožnju sa niskom ili nultom emisijom štetnih gasova.

,,Sa ponosom predstavljamo na sajmu automobila u Frankfurtu 2017. nove modele Hyundai I30 N, i30 Fastback i novi SUV model KONA, automobile inovativnih tehnologija koji su razvijeni u skladu sa željama i potrebama naših kupaca.’’ Rekao je   gospodin Thomas A. Schmid, glavni operativni direktor Hyundai Motor Europe. ,,Širenjem naše linije proizvoda, u kombinaciji sa našim digitalnim uslugama, emocionalizovali smo brend i privukli nove grupe klijenata.”

Podijum za nastup Hyundai Motor Company 2017

 Model I30 N je prvi automobil visokih performansi Hyundai Motor Company, iz  N  palete modela , inspirisan  automobilskim sportom . Izgrađen na  osnovi poslednje generacije modela  I30, ovaj automobil je razvijen, od početka do kraja  da pruži maksimum kvaliteta, uživanja i  zabave u  vožnji, kako  u svakodnevnom životu na  gradskim ulicama, tako i na nekim zahtevnijim uslovima puta. Motor koji pokreće I30 N je  2.0-litarski  motor sa turbo punjenjem i  dostupan je u dve opcije  izlazne snage: motor -standardnog paketa isporučuje 250 KS, dok se maksimalna snaga motora za dodatne performanse motora uvećava na 275 KS. Obe opcije motora  isporučuju maksimalni obrtni momenat od 353 Nm (378 Nm sa funkcijom Overboost) i dosežu maksimalnu brzinu od 250 km / h. Verzija od 250 KS dostiže ubrzanje na  100 km / h za 6,4 sekunde, verzija sa 275 KS za 6,1 sekundu.

Novi modeli Hyundai  automobila visokih performansi nose odličja  preciznosti, kontrole, sigurnosti i izdržljivosti i kada su podvrgnuti oštrijim uslovima i načinu vožnje, dodatno pružajući korisnicima uzbudjenje i uživanje u vožnji. Ključne karakteristike modela N-visokih performansi su da su vodeći u svom segmentu, kao i to da N model  može biti odabran  u skladu sa željama i iskustvima svakog vozača pojedinačno.

Sa  modelom I30 Fastback, Hyundai Motor Company nastupa na tržištu  kompaktnih modela, sa vrhunskim, klasičnim kupeom sa petoro vrata. I30 Fastback karakterišu snažno i stabilno držanje i sportske, izdužene linije. Budući da će biti opremljen svim najnovijim  Hyundai Smart Sense aktivnim  sigurnosnim  funkcijama  pomoći u  vožnji, i30 Fastback  donosi sva dostignuća najnovijih  tehnologija, kao i ostali članovi I30 serije. Pogonski agregati koji će se nuditi za model  I30 Fastback,  sastoje se od dve verzije benzinskih motora sa turbo punjačem,  prenetih iz modela I30 poslednje generacije. Uz sve prednosti koje I30 Fastback nudi, on donosi sa sobom vrhunske karakteristike dizajna, dopadljive svima.

Savršena KONA je pravi SUV sa smelim i progresivnim dizajnom, vrhunskim funkcijama, svim opcijama za povezivanje  i najnovijim sigurnosnim tehnologijama. Hyundai KONA nudi elegantan, oštar dizajn sa punim LED dvodelnim svetlima, dvotonskim krovom i izborom od deset različitih boja spoljašnjosti. Ovaj novi SUV kombinuje opciono pogon na sva četiri točka, 7DCT i najnovije pogonske agregate koje nudi Hyundai. Kona je odraz načina života savremenih gradskih kupaca.

Prvi model I30 N TCR,  predstavlja prvi projekat Hyundai Motor Company sport koji je namenjen za trkačke staze, a već je privukao veliku pažnju tokom svog javnog debija na nedavnom prvenstvu ADAC TCR  u Nemačkoj . Na ovogodišnjem Sajmu u Frankfurtu I30 N TCR je prvi put predstavljen široj javnosti.  Razvijen i  konstruisan u skladu sa TCR propisima koji su uvedeni  2015. godini. I30 N TCR je dizajniran tako da se prilagodi kupcima koji žele da se takmiče  u  sve većem broju nacionalnih i međunarodnih takmičenja gde su neophodni TCR specifikacijski mehanizmi. I30 N TCR  će dopuniti Hyundai  N-seriju  modela visokih performansi i  ponosno će nositi sva  inženjerska dostignuća i mogućnosti brenda visokih performansi.

U skladu sa TCR propisima, I30 N TCR se napaja dvolitarskim motorom sa turbo punjačem, uparenim sa šestostepenim  manuelnim menjačem, vrhunske preciznosti i upravljivosti. Rezervoar za gorivo ,  kapaciteta 100 litara kojim je ovaj automobil opremljen dodatno nudi izdržljivost, omogućavajući svojim kupcima da se takmiče  i u sprint trkama, kao i trkama na duže relacije.

Hyundai Motor  Company će takodje na ovogodišnjem Sajmu u Frankfurtu predstaviti i  “Smart Stream”, svoju novu generaciju pogonskih agregata sa prezentacijom  T-GDi motora od 1,6 litara Smart Stream i Smart Stream agregat sa menjačem sa duplim kvačilom i 8 brzina. Novi 1,6-litarski T-GDi motor donosi niz novih tehnologija- uključujući ‘trajno promenljivu dužinu ventila (CVVD)’, koja kontinuirano prilagođava  rad ventila i samim tim optimizuje vreme otvaranja i zatvaranja ventila, kako bi  se dobile maksimalne performanse i ekonomičnost potrošnje goriva kao i smanjenje emisije štetnih gasova. Sa bržim i lakšim promenama brzine od svog prethodnika, Smart Stream  8-brzinski DCT takođe doprinosi smanjenju potrošnje goriva. Hyundai Motor Company planira da u narednim godinama uvede u sve više modela Smart Stream pogonske agregate.

Na Sajmu u Frankfurtu Hyundai Motor Company će takodje  predstaviti svoje planove za pokretanje prvog  car sharing programa, ekoloških i potpuno električnih automobila u sve veće gradove, i to za početak u Amsterdamu, već  početkom oktobra. U sklopu ovog programa će biti  100 vozila IONIQ Electric. Detaljnije informacije o car sharing programu Hyundai Motor Company, biće dostupne 5. oktobra 2017. godine u Amsterdamu.