Toyota proslavila 40 godina istraživanja i razvoja u Severnoj Americi zvaničnim otvaranjem proširenog R&D centara u Mičigenu

Toyota Motor Severna Amerika (TMNA) proslavila je 40-godišnjicu istraživanja i razvoja otvaranjem novog proširenog Tojota Motor Severna Amerika Istraživačkog Centra (TMNA R&D) za razvoj prototipa u York Township-u, u Mičigenu. Ulaganje od 154 miliona $ u i izgradnju centra pokazuje Toyotinu posvećenost istraživačkim operacijama ka razvoju i unapređenju vozila, mobilnosti i bezbednosti u Severnoj Americi, što predstavlja važnu prekretnicu.

Ovom investivijom zaokružen je razvojni plan “Jedinstvena Toyota”, kojim je kompanije pre tri godine najavila otvaranje više od jednog centra za potrebe unapređenja i centralizaciju razvojnih odeljenja u Severnoj Americi. To je podrazumevalo da se ovom akcijom iz Kentakija prebace službe inženjerskog razvoja odnosa s dobavljačima i direktne nabavke, kao i razvoj pogonskih agregata iz Kalifornije. Ovi potezi potvrđuju Toyotinu usresređenost na lokalno prilagođeno donošenje odluka u cilju bržeg i preciznijeg odgovora na potrebe tržišta.
TMNA D&R kampus prezentuje Toyotinu posvećenost životnoj sredini kroz upotrebu održivih i ekološki prilagođenih sistema poput implementiranja razgadivih materijala, kao i uporebu slavina niskog protoka za očuvanje vode. Posvećenost održivosti se takođe prepoznaje kroz sisteme mera zaštite, kao i isključivo korišćenje LED osvetljenja i upotrebu autohtonih biljaka kao što je čuvena Mičigenska jagoda u uređenju eksterijera.

Proslava je poslužila i kao prilika da se predstavi najnoviji izvršni direktor Toyotinog Istraživačko Razvojnog Centra, Shinichi Yasui-ja, koji je stigao u aprilu, dok je pre toga bio na poziciji izvršnog direktora prodaje vozila srednje veličine u TCM (Toyota Motor Severna Amerika).

Mi sada imamo potpuno razvijen centar za istraživanje i rad na razvoju automobila u srcu auto industrije u jugoistočnom Mičigenu, što će omogućiti bližu saradnja između svih odeljenja i ojačati našu posvećenost“, rekao je Yasui.  “Uzbuđen sam što sam se pridružio TMNA R&D timu i što smo upravo ovde proslavili 40 godina inženjerske izvrsnosti razvoja Toyota automobila.”