Toyota Motor Corporation (Toyota) i Suzuki Motor Corporation (Suzuki) najavili su potpisivanje sporazuma o početku konkretne saradnje u novim oblastima. Toyota i Suzuki razmatraju detalje takve saradnje nakon zaključenja memoranduma o razumevanju o poslovnom partnerstvu koji je potpisan još 6. februara 2017. godine. Toyota i Suzuki, osim što povezuju Toyotinu snagu u tehnologijama elektrifikacije i snagu Suzukija u tehnologijama za kompaktna vozila, nameravaju da rastu u novim
područjima, kao što su zajednička saradnja u proizvodnji i široka popularizacija elektrifikovanih vozila.

Toyotine prednosti su pružanje elektrifikovane tehnologije i elektrifikovanih vozila, dok su Suzukijeve pružanje kompaktnih vozila i pogonskih sistema. Saradnja u oblastima tehnološkog razvoja i proizvodnje pojačavaće prednosti obe kompanije oslanjajući se na Suzukijevu stručnost u razvoju vozila u Indiji i zajednički razvoj Toyotinog MPV-a C segmenta i isporuke Suzukiju.

Premda se Toyota i Suzuki i dalje pošteno i slobodno takmiče jedna protiv druge, obe kompanije, krećući se napred, nameravaju da razmotre dalju saradnju kako bi ostvarile buduće društvo održive mobilnosti uz poštovanje svih važećih zakona.