23/06/2024

Tipo, Honda HR-V, Hyundai Tucson, Mazda CX-3 i Opel Astra finalisti AUTOBEST 2016.

Modeli Fiat Tipo/Aegea, Honda HR-V, Hyundai Tucson, Mazda CX-3 i Opel/Vauxhall Astra proglašeni su finalistima evropskih nagrada AUTOBEST 2016. Ovih pet modela će se nadmetati za novu nagradu „Best Buy Car of Europe in 2016“ (najbolji evropski auto u smislu cene i kvaliteta). Žiri od 26 članova će doneti konačnu procenu i glasati narednih nedelja, dok će pobednik biti proglašen 15. decembra.

TIPO-1024x720

Po prvi put, AUTOBEST objavljuje novi logo za „Finaliste evropskih AUTOBEST 2016 nagrada“. Svih pet proizvođača mogu da koriste ovaj logo u svojim komunikacionim i promotivnim kampanjama u susret proglašenju pobednika AUTOBEST 2016 nagrade. „Ovaj novi korak u našoj strategiji jasan je znak novih evropskih dimenzija žirija“, objasnio je Den Vardi, osnivač i predsednik organizacije AUTOBEST.

Žiri evropskih AUTOBEST nagrada će 25-26. novembra posetiti NAVAK stazu u blizini Beograda, u Srbiji, radi testiranja 5 finalista. „Mi u AUTOBEST-u obavljamo neke od najbitnijih i najkompleksnijih testova vožnje kada su u pitanju automobilski mediji. Proteklih godina, automobilska industrija je zapazila visok kvalitet NAVAK centra, njegovu vrhunsku organizaciju i veoma profesionalan pristup naših članova žirija“, izjavio je Ilia Seliktar, predsednik AUTOBEST žirija.

Žiri će počastvovati Oliviera Fransoa nagradom MANBEST 2015 za njegovu izvanrednu karijeru u kompaniji Fiat, a potom i u Fiat Chrysler Automobiles. U svojstvu direktora marketinga, Fransoa se pokazao kao jedan od najkreativnijih rukovodilaca u toj industriji, razvijajući nove marketinške pristupe. „Olivier je „kralj“ marketinga na obe strane Atlantika. Upravljao je kreativnim timovima FCA brendova, kreirajući najtraženije video klipove prikazane tokom američkog Superbola, sa rekordnom  gledanošću koja se merila milionima“, izjavio je Den Vardi. On dodaje: „Serđo Markione je jednom rekao: „Mnogo ljudi mi kaže da sam lud. Znate šta!? Znam nekoga u kompaniji ko je još luđi od mene – Olivier“!

Hyundai-Tucson-Exterior_1 (Custom)

Novi Opel Astra IntelliLux LED Matrix Light osvojio je nagradu SAFETYBEST 2015. Tehnologija matričnih svetala je veliki pomak kada su u pitanju sistemi auto rasvete. Nakon opsežnih testova koje su obavili brojni članovi AUTOBEST žirija, ovaj sistem se pokazao toliko efikasnim da je dobio nadimak „magija“. Opel je zaslužan za uvođenje ove sjajne tehnologije usred evropske auto industrije, u kompaktni segment. On je prvi proizvođač koji je najskuplje tehnologije u osetljivom području bezbednosti učinio dostupnim svima.

Na konferenciji za štampu održanoj uoči Međunarodnog sajma automobila (IAA) u Frankfurtu, AUTOBEST je najavio proširenje sa 15 na 26 predstavljenih zemalja. Ovo je nova faza u okviru strategije „Pristup na višem nivou“, započete pre godinu dana. Jedanaest novih članova žirija su izvrsni novinari koji pišu o auto industriji, poštovani u svojim zemljama, stručnjaci za automobile i trendseteri koji mogu u potpunosti da predvide buduće trendove. Oni predstavljaju Austriju, Belgiju, Francusku, Irsku, Italiju, Holandiju, Norvešku, Portugaliju, Španiju, Švedsku i Ujedinjeno Kraljevstvo. AUTOBEST je zadržao filozofiju po kojoj ima samo po jednog novinara kao predstavnika svake od zemalja. Ovaj žiri predstavlja čak 91% evropske populacije.

Prošireni žiri je počeo sa radom odmah nakon konferencije za štampu preliminarnim glasanjem za sve nagrade. Bitna izmena u pravilima žirija za 2015. godinu odnosi se na minimalnu cenu koju novi model mora da ima kako bi mogao da se kvalifikuje. Početna standardna cena za novi model sada je 20.000 evra (ne računajući lokalne poreze).

2015 08 18_IAA-2015-Nova-Astra

AUTOBEST žiri takođe obraća pažnju na napore koje auto industrija čini. Žiri pažljivo ispituje i ceni investicije, nova zapošljavanja u auto industriji, trošenje sredstava na ekološke modele i tehnologije i podršku različitim delovima Evrope. Nove tehnologije u automobilima i povezanost takođe su pod lupom žirija. Ukupno osam nagrada se dodeljuje za gorepomenuta dostignuća: MANBEST, COMPANYBEST, ECOBEST, DESIGNBEST, TECHNOBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST i SPORTBEST. Danas, AUTOBEST objavljuje prve dve nagrade – MANBEST 2015 i SAFETYBEST 2015, dok će preostale nagrade biti objavljene naknadno.

Ceremonija dodele AUTOBEST nagrada će sledeće godine biti održana u Milanu, u Italiji, nakon formiranja žirija. Visoko cenjena kao najbitniji nezavisni godišnji događaj u autoindustriji u Evropi, ova ceremonija se svake godine održava u drugom gradu. To znači da svaka evropska država koja ima predstavnika u žiriju ima priliku da bude domaćin dodele AUTOBEST nagrada jednom u svakih 26 godina.

Svake godine, ceremonija dodele AUTOBEST nagrada okuplja najviše rukovodioce različitih kompanija. Prema tome, postala je jedan od retkih evropskih događaja gde se konkurenti sa velikim zadovoljstvom okupljaju za istim stolom. Gala ceremonija dodele AUTOBEST nagrada je tokom 15 godina evoluirala od svečane večere u objektima sa pet zvezdica do evropske svečanosti sa umetničkim sadržajem svetske klase, gurmanskim specijalitetima, uz jedinstveno veliko finale AUTOBEST nagrada. Klijenti iz cele Evrope mogu AUTOBEST kako bi obezbedili učešće u ovoj gala svečanosti.