The Drivers’ Fuel Challenge nastavlja se punom brzinom na tržištu Srednje i Istočne Evrope

The Drivers’ Fuel Challenge nastavlja se punom brzinom na tržištu Srednje i Istočne Evrope

27/06/2014 Off By admin@mobilpublic

Ovogodišnje takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge – globalno nadmetanje kompanije Volvo Trucks u ekonomičnoj potrošnji goriva – odvija se punom brzinom u državama tržišta Srednja i istočna Evropa. Do 14. juna završena su nacionalna finalna takmičenja u jednom broju država u Regionu, dok će se takmičenja u ostalim državama održati tokom narednih nekoliko nedelja. Svih 15 nacionalnih šampiona okupiće se na regionalnom finalu u Slovačkoj da bi se borili za titulu prvaka nadmetanja The Drivers’ Fuel Challenge za tržište SIE i glavnu nagradu – novi automobil, Volvo S60. Ubrzo nakon Slovačke, tri prvorangirana vozača iz regionalnog finala suočiće se sa još većim izazovom u Švedskoj, gde ih u septembru očekuje svetsko finale.

Takmičenje, koje je u kompaniji Volvo Trucks za tržište Srednja i istočna Evropa počelo proletos, već je stiglo do završne faze za jedan broj država i državnih prvaka, pa su tako već poznati i predstavnici ovih zemalja za regionalno finale u Slovačkoj.VolvoT2012_1146

Crna Gora

Crna Gora se ove godine prvi put uključila u takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge i već ima svog državnog prvaka. Nacionalno finale održano je u Bandićima kod Danilovgrada 29. maja, a pobednik je bio Saša Marković iz firme Lukana – on će predstavljati Crnu Goru na finalnom takmičenju tržišta SIE u Slovačkoj.

Srbija

Srpske kvalifikacije su takođe završene, a interesovanje za takmičenje je bilo veće nego prošle godine. Na ovogodišnjem finalu okupilo se 14 vozača izabranih tokom četiri aprilske kvalifikacione runde. Polazno mesto bilo je u prodajno-servisnom centru Volvo Trucks u Novim Banovcima, a pobednik nacionalnog finala održanog 7. juna je Miško Đoković iz kompanije Grade Trans, isti vozač koji je osvojio srpsko nacionalno finale i prošle godine.

Lokalne kvalifikacije su još uvek u toku u preostalim državama tržišta SIE koje ove godine učestvuju na takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge, a nacionalna finala zakazana su za sledeće datume:20131019_095557

Država

Nacionalno finale – datum

Bugarska

10. jul

Estonija

12. jul

Mađarska

12. jul

Rumunija

17-18. jul

Litvanija

27. jul

Letonija

9. avgust

Samo ovih 15 nacionalnih šampiona sastaće se od 28. do 30. avgusta u Slovačkoj da dodatno, jedni nasuprot drugima, testiraju svoje veštine na finalnom takmičenju za tržište SIE. Završna faza regionalnog takmičenja održava se 29. avgusta, u Bratislavi, na stazi Slovakia Ring.

Vredne nagrade očekuju tri prvorangirana vozača i kompanije koje oni predstavljaju. Pobednik regionalnog finala neće poneti samo titulu šampiona u ekonomičnoj vožnji tržišta SIE, već će osvojiti i potpuno novi putnički automobil Volvo S60!VolvoT2012_1152

The Drivers’ Fuel Challenge u organizaciji kompanije Volvo Trucks – podaci

Takmičenje The global Drivers’ Fuel Challenge – tokom kojeg se profesionalni vozači kamiona nadmeću u najekonomičnoj vožnji, pokrenuto je od strane kompanije Volvo Trucks 2011. godine, prvestveno da bi se naglasila važnost vozača u ekonomičnoj potrošnji goriva. Pokazalo se da vlada veliko interesovanje za događaj,  organizovan kao globalna aktivnost, naročito na tržištu Srednja i istočna Evropa, gde se od 2011.god sprovodi na godišnjem nivou.

Ove godine takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge u organizaciji kompanije Volvo Trucks imaće svoje svetsko finale 19. septembra, u Geteborgu, u Švedskoj.