Testiranje: Sledeća generacija modela Opel Corsa postaje spremna

Testiranje: Sledeća generacija modela Opel Corsa postaje spremna

06/05/2019 Off By admin@mobilpublic

Šesta generacija Opel Corse postaje spremna za svoj početak ove jeseni. Dok se novi model stvara uz pomoć najnovijih, najbržih i najefikasnijih metoda virtuelnog razvoja, Opelovi inženjeri su ga sada dovezli na uobičajena mesta gde se ovaj model testira, podešava i usavršava u uslovima stvarnog okruženja. Od januara, Opelovi ekspertski inženjeri za šasiju, pogonske jedinice, elektroniku, osvetljenje i ostale sisteme koriste dugu polarnu zimu u Švedskoj pokrajini Lapland za intenzivna testiranja na vrlo niskim temperaturama.

Cilj ovih ekstremnih testova: nezavisno od toga da li je led, sneg, lapavica ili asfalt, i da li je različit nivo trakcije sa jedne ili druge strane vozila, kontrolni sistemi uvek moraju da funkcionišu pouzdano. Što se tiče pružanja visokog nivoa bezbednosti, komfora i dinamike u vožnji, Opelovi inženjeri podešavaju kalibraciju sistema šasije do najmanjeg detalja: gde ,,zabava u vožnji‘‘ prestaje a počinje kontrola stabilnosti? Na arktičkom krugu, uslovi za takva fina podešavanja su prikladniji nego bilo gde drugo. Zbog toga inženjeri iznova ponovo obilaze krugove specijalno pripremljenih staza, ovala i raznih površina, kontinuirano podešavajući sisteme upravljanja.      

Duge polarne noći takođe su obezbedile detaljno testiranje adaptivne IntelliLux LED®  tehnologije koja će, nakon što je debitovala sa modelima Astra i Insignia u njihovim segmentima, sada biti po prvi put dostupna i u klasi Corse. Klima i okruženje u severnoj Švedskoj omogučili su da se precizno procene i optimizuju automatska matrix prednja svetla bez odsjaja koja se kontinuirano prilagođavaju nadolazećoj situaciji u saobraćaju i okolini i na taj način jednostavno ,,iseku‘‘ nadolazeće automobile iz osvetljenog područja. Ponuda ovog sistema, koji odsjaj smanjuje na minimalan nivo dok vozaču konstantno obezbeđuje idealnu vidljivost, u popularnom, malom automobilu kao što je Corsa je još jedna demonstracija demokratizacije tehnologije Opela.   

Tokom noćnih test vožnji na ovalu i stazama za testiranje upravljanja i komfora u Dudenhofen test centru, Opelovi inženjeri su takođe bili zahvalni na zavidnoj snazi novih prednjih svetala Corse. Dugački pravci su služili da se nova generacija spremi za vožnju na autobanu, gde je Opel postavio vrlo visoke standarde za upravljanje. Upravljanje koje zavisi od brzine je podešeno za optimalnu preciznost, progresivni rast sile potrebne za upravljanje i dobar odziv. Amortizeri su dizajnirani da u istom trenutku reaguju prilikom nailaska na najmanju neravninu na putu ili kod promene pravca.

Predprodukcijski automobili koji se koriste za sve ove testove takođe su morali da ispune visoke standarde za prelazak u drugu voznu traku i stabilnost prilikom kočenja. Nova Corsa mora ostati upravljiva čak i pri brzinama većim od 140 km/h; preupravljanje prilikom kočenja je zabranjeno. Karoserija je takođe testirana kada se automobil kretao velikim brzinama po ovalu – nijedan deo ne sme da se pomera, vibrira ili proizvodi naporan zvuk.  

Nakon što je završila sve testove za autoban, nova Corsa može da se okupa – prolaskom kroz vodu različitih dubina, a u ovom slučaju minimalna dubina je 25 cm. Iako automobil stvara veliki talas ispred sebe, vodi nije dozvoljeno da uđe u vozilo; motor ne sme da ,,udahne‘‘ bilo kakvu vodu, elektronski sistem i svi delovi moraju da ostanu zaštićeni od talasa. Donji poklopac motora posebno, iako je pod velikim pritiskom od vode, ne sme da popusti.

Dok se razvojni prototipi i predprodukcijska vozila voze na dalekom severu, u komori unutar EMC laboratorije u Riselshajmu specijalno napravljenoj za ova testiranja, Opelov tim isprobava imunost elektronskih sistema automobila na elektromagnetno zračenje. Nova Corsa je već položila svoj ispit; elektronika je optimalno zaštićena od smetnji.