Sportska, privlačna, ekonomična: Nova Opel Corsa je dostupna za narudžbine od 1. jula u Nemačkoj

Šesta generacija Opel Corse je u brzoj traci. Samo nekoliko dana nakon prezentacije električne verzije koju pokreću baterije, Opel sada predstavlja Corsu sa klasičnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem – koji su efikasniji, napredniji i dinamičniji nego ikada.

Prodaja ovog 4,06 metara dugačkog malog automobila sa petoro vrata nemačkog proizvođača počinje sa posebno ekonomičnim benzinskim i dizel agregatima sa rasponom snage od 55kW (75 ks) do 96kW (130 ks).  Umerena potrošnja goriva i uzbudljiva vožnja su karakteristične za sve pogonske jedinice.

Na vrhu ponude menjača nalazi se osmostepeni automatik. Ukupan sportski osećaj dopunjuju dizajn sa lakšim materijalima i niska pozicija sedenja vozača. Pored toga, pasivna bezbednost je na visokom nivou, a Opelovi inženjeri su takođe fino podesili šasiju i upravljanje. Sve ove prednosti donosi već osnovna verzija.

Podjednako uverljivi su i napredni sistemi asistencije, inovativni info-zabavni sistem i odličan odnos između cene i performansi. Corsa takođe po prvi put u ovom segmentu nudi uglađen osmostepeni automatski menjač. Po ovoj ceni nikada nije postojala tehnološki naprednija i dinamičnija Opel Corsa.  

Nova Corsa može da se poruči već od 1. jula u Nemačkoj. Osnovna verzija ima cenu od  13.990 €: (preporučena cena uključujući PDV u Nemačkoj). Ovaj model već poseduje brojne sisteme asistencije kao što su upozorenje na čeoni sudar sa automatskom funkcijom kočenja i prepoznavanje pešaka.

Pored potpuno električnog modela Corsa-e, benzinske i dizel varijante su dostupne u tri nova paketa opreme: Edition po ceni od 15.850€ u Nemačkoj (preporučena cena uključujući PDV), a takođe tu su i paketi Elegance i posebno sportski GS Line.