Češki proizvođač automobila predstavlja po prvi put električne modele i model koji predstavlja perjanicu brenda – Superb, sa kojima brend Škoda ulazi u eru E-mobilnosti.  Ovo je poseban trenutak za kompaniju, koja ove godine slavi 125 godina postojanja. Dva modela predvode naš prvi električni model, Citigo iV, kao prvi korak ulaska u eru e-mobilnosti i Superb iV kao prvi plug-in hybrid model brenda.

Škoda po prvi put kombinuje sportske sponzorske aktivnosti i premijerno predstavljanje automobila. Kompanija time naglašava svoju dugogodišnju povezanost sa Svetskim prvenstvom u hokeju na ledu. Podrška kompanije ŠkodaAuto Svetskom prvenstvu u hokeju je sada najduže sponzorstvo u istoriji sportskih svetskih prvenstava, a na 27 turnira predstavlja svetski rekord.

Kao veoma dinamičan sport, hokej na ledu je savršen izbor češkog proizvođača automobila i, pored biciklizma, čini centralni stub Škoda sponzorske strategije. Bratislava je savršeno mesto za svetsku premijeru modela i premijeru novog modela Škoda Citigo iV.

Prvi potpuno električni Škoda automobil zasnovan na modularnoj električnoj platformi Volkswagen Grupe će početi da se proizvodi početkom 2O2O. godine.