Škoda predstavlja porodični automobil – Octavia Scout

Na Salonu automobila u Ženevi, svetsku premijeru imaće i Škoda Octavia Scout, porodični automobil iz game češkog proizvođača. Svestran automobil krasi robustan, off-road izgled, uz inovaciju u Octavia modelu, koja se ogleda u pogonu na sve točkove.

U odnosu na prethodne verzije modela Octavia, novi Scout ima za 33 mm veće odstojanje od zemlje, što ga čini veoma kvalitetnim terencem, uz specijalno dizanirane felne od 17 inča. Što se tiče pomenutog pogona na sva četiri točka, u pitanju je peta generacija Haldex pogona, što ovom modelu daje znatno bolje osobine u terenskoj vožnji.

140210 SKODA Octavia Scout 001

Ovaj poboljšani sistem pruža „inteligentniju“ raspodelu snage između osovina, kao i posebno svakog točka. Tokom vožnje, najveći deo snage je na prednjim točkovima, međutim pri promeni podloge i uslova vožnje, snaga se raspoređuje i na zadnju osovinu.

140210 SKODA Octavia Scout 003 - interior

Što se tiče enterijera, posebno se ističe specijalni dizajnirani trokraki upravljač, dok u zavisnosti od opreme postoji kožna unutrašnjost, multimedijalni sitem i još mnogo toga po zahtevu kupca.

Za Octaviu Scout Škoda je pripremila dva dizel motora jačine 1,6 TDI sa 105 KS i 2.O TDI sa 150 KS, a tu je i benzinski od 1,8 TSI sa 180 KS.