14/06/2024

Škoda „oktavia“ i „superb“ najbolji automobili za 2014. godinu prema anketi čitalaca

Više od 115.000 čitalaca magazina „Auto moto i sport“ (‘Auto Motor und Sport’ (AMS) glasalo je za Škodu „oktaviu“ i Škodu „superb“ kao najbolje automobile za 2014. godinu u svojim klasama. U kategoriji malih automobila, Škoda „fabia“ je zauzela treće mesto među svim modelima koji su učestvovali.  Ovo je peta pobeda u klasi koju je poneo češki proizvođač automobila, u poslednje četiri godine, zahvaljujući anketama u kojima su učestvovali čitaoci automobilskih magazina.

Treća generacija tradicionalnog brenda uspela je da izbori svoje mesto među ljubiteljima nemačkih vozila.  Na rang listi nemačkog časopisa „Auto moto i sport“ u klasi uvoznih automobila srednje veličine „oktavia“ je pokazala da se ističe kvalitetom.  Uprkos jakoj konkurenciji, 18,4 odsto učesnika u anketi svoj glas je dalo Škodinom modelu.

Oc_026

Model „superb“, perjanica Škoda asortimana, zauzeo je vrh liste četvrti put za redom gde je ocenjen kao najbolji uvozni model srednje veličine sa 22 odsto glasova. Škoda „fabia“ je takođe obezbedila sebi mesto na podijumu šampiona uvoznih automobila, osvojivši od publike 8,6 odsto glasova, što je „fabiji“ obezbedilo treće mesto među klasom manjih automobila iz uvoza.

Škoda je nedavno počela da postiže veliki uspeh na međunarodnim tržištima, posebno sa novom „oktaviom“ , koja je osvojila veliki broj međunarodnih nagrada. U Nemačkoj je dobila priznanje „Porodični automobil godine“, u Rusiji je proglašena automobilom koji poseduje najbolji odnos cene i kvaliteta,  u Švajcarskoj „oktavia“ je osvojila drugo mesto na izboru najpopularnijeg automobila. U Finskoj, Danskoj, Sloveniji, Litvaniji i Letoniji, „oktavia“ je osvojila nagradu za „Automobil godine“. Na domaćem tržištu Češke Republike, Škoda takođe ne zaostaje, gde je proglašena za „Automobil 2014. godine“.

18_Superb_Combi_on_location

Pored svih ovih priznanja, nova Škoda „oktavia“ je ušla u finale izbora za „Automobil godine 2014.“, među sedam finalista koji se bore za ovu najprestižniju nagradu. Pobednik će biti proglašen početkom marta u Ženevi.