16/06/2024

Kompaktni gradski SUV-kompletirao je ŠKODA SUV portfolio . Posle modela ŠKODA KODIAQ i KAROQ treći po redu je novi model KAMIQ ŠKODA SUV za evropsko tržište i kombinuje prednosti SUV -a kao što su viši klirens i povišen položaj sedišta – sa agilnošću kompaktnog automobila.

Serijska proizvodnja novog gradskog SUV počelo je u glavnoj fabrici u Mladoj Boleslavi. Uz najnovijeg člana ŠKODE tu su proizvedeni i modeli OCTAVIA, FABIA, SCALA i KAROQ.

Početak proizvodnje za svaki novi ŠKODA model u ovoj kompaniji je uvek poseban trenutak. Tokom proteklih nekoliko meseci, napravljene su sve pripreme u proizvodnji i logistici da uspešno pokrenu novi ŠKODA KAMIQ model u segmentu gradskog SUV-a. Uvereni su da će u tipičnom ŠKODA stilu model ŠKODA KAMIQ takođe impresionirati klijente sa odličnim kvalitetom i mnogo praktičnih mogućnosti .

ŠKODA je uložila oko 100 miliona evra u proizvodnju ovog modela u Mladoj Boleslavi. Proizvodna linija za MKB27 platformu je adaptirana sa novim alatima. U pogonima za farbanjee, i finalnu montažu, napravljene su fundamentalne promene da bi se svaki dan proizvelo po 400 novih KAMIQ modela.

Ukupna dužina modela od 4.241 mm, KAMIQ nudi veliku količinu prostora za sve putnike i prtljag. Zahvaljujući savremenim sistemima za pomoć, i izbor efikasnih, štedljivih motora i najnovijim online povezivanjima, što savršeno odgovara da zahtevima mlađe, urbane ciljne grupe.

Nudeći novi gradski SUV isključivo sa pogonom na prednje točkove, ŠKODA zadovoljava želje kupaca u ovom segmentu vozila u pogledu vožnje.