Dva meseca nakon izlaska redizajnirane verzije modela ŠKODA FABIA, češki proizvođač predstavlja SCOUTLINE verziju sa off-road karakteristikama. ŠKODA FABIA COMBI SCOUTLINE naglašava svoj avanturistički DNK sa prepoznatljivim elementima karoserije koji se ogledaju u mat crnim i srebrnim alu felnama od 16“ i 17“. Nova verzija će biti dostupna na odabranim evropskim tržištima sa svim pogonskim agregatima i u svim bojama dostupnim za model FABIA COMBI.

U novom ŠKODA FABIA COMBI SCOUTLINE modelu, poseban prednji spojler je u mat crnoj boji sa srebrnom trakom koja daje dinamičan efekat redizajnirane rešetke hladnjaka i užih farova. Mat crna je takođe boja točkova, spoljašnjih retrovizora, dok krovne šine su metalik sive. Kao što je prednji spojler, tako i zadnji branik sa difuzorom kombinuje mat crnu i srebrnu boju. Alu felne Rock od 16“ su deo standardne opreme za SCOUTLINE verziju; Braga felne od 17“ u brušenoj antracit metalik boji su dostupne kao opcija.

ŠKODA FABIA COMBI SCOUTLINE je dostupna sa MPI i TSI pogonskim agregatima koji su dostupni za model FABIA. Svi oni imaju tri cilindra i zapreminu od 1.0-litra, a takođe su usaglašeni sa najstrožijim standardima emisije EU6d-TEMP. Start/stop sistem i sistem za regeneraciju energije kočenja dolaze kao standard. Dva TSI motora imaju filter za čestice benzina.

Naravno, ŠKODA FABIA COMBI SCOUTLINE ima pogodnosti koje su se odlično pokazale u prethodnim modelima. U avgustu 2018. godine je predstavljena redizajnirana verzija trećeg najpopularnijeg ŠKODA modela koja sada ima karakterističan eksterijer, kao i nove presvlake sedišta i novu instrument tablu. Po prvi put, ŠKODA FABIA može biti opremljena opciono LED farovima i zadnjim svetlima, dok novi sistemi asistencije uključuju Auto Light Assist, Blind Spot Detect (Detektovanje vozila u „mrtvom“ uglu) i Rear Traffic Alert (Obaveštenje o saobraćaju iza vozila).

Poslednji koristi radarske senzore prilikom isparkiravanja sa parking mesta i upozorava vozača pre nego što naiđe na prepreku. Dodata su i nova Simply Clever rešenja kao što su dva USB priključka u zadnjem delu automobila, dvostrane patosnice prtljažnika i prenosiva LED lampa koja se puni dok vozite. A najveća prednost ovog modela je najveći prtljažnik u klasi Čija se zapremina kreće od 530 do 1.395 litara.