SEAT je predstavio novi, veliki SUV model sa pogonom na sva četiri točka- SEAT Tarraco

Novi Tarraco nalazi se na samom vrhu porodice sportskih terenskih vozila marke SEAT kao najnoviji član nakon modela Ateca i Arona. On objedinjuje najsavremeniju tehnologiju, dinamičnost, agilno rukovanje, praktičnost i funkcionalnost i elegantan i progresivan dizajn. Tarraco objedinjuje brojne prednosti svojih većih dimenzija i postaje model koje se može uhvatiti u koštac sa svim aspektima savremenog života.

SEAT Tarraco stvoren je za vozače koji su u potrazi za spojem uzbuđenja i funkcionalnosti u jednom vozilu. Za ljude kojima su potrebni praktičnost koju pružaju do sedam sedišta i prostor za prevoz porodice i prijatelja, ali koji ujedno cene vozilo koje reaguje na vozačeve naredbe i nudi dinamične performanse. Vozač može odabrati podešavanje koje preferira, ali sistem se takođe može automatski prilagoditi i promeniti vozna svojstva zavisno od površine kolovoza i stila vožnje.

Ključ njegovog pristupa praktičnosti i dinamičnom ponašanju jeste najsavremenija tehnologija Volkswagen koncerna i arhitektura dugačkoga međuosovinskog razmaka platforme MQB-A koja dodatno naglašava odlike velikog SUV-a. Raspoložive će biti dve varijante benzinskih motora: 4-cilindrični 1,5 l TSI motor sa snagom od 150 KS i 6-stepenim ručnim menjačem sa pogonom na prednje točkove i 2,0 l motor sa snagom od 190 KS u kombinaciji sa 7-stepenim automatskim menjačem sa dvije spojnice DSG i trakcijskim sistemom 4Drive. Postoje dve opcije za dizelske motore, obe 2,0 l TDI motori, sa izlaznom snagom od 150 KS za jednu i 190 KS za drugu varijantu. Varijanta sa snagom do 150 KS može se kombinovati sa pogonom na prednje točkove, 6-stepenim ručnim menjačem ili 7-stepenim DSG menjačem i sistemom 4Drive. Verzija sa većom snagom dostupna je isključivo u kombinaciji sa sistemom 4Drive / 7-stepenim DSG menjačem. Tokom vremena SEAT Tarraco takođe će profitirati od alternativnih tehnologija pogonskih sistema.

Novi SEAT Tarraco opremljen je svim sistemima podrške za vozača koji su potrebni da vožnju učine udobnom i sigurnom, čak i u zahtevnijim uslovima vožnje. Dobro poznati sistemi kao što su Lane Assist i Front Assist kao i sistem prepoznavanja biciklista i pešaka deo su serijske opreme za Evropu, dok je oprema poput sistema za skretanje Blind Spod Detection, sistema prepoznavanja saobraćajnih znakova, podrške kod saobraćajnog zastoja, ACC-a (automatska regulacija udaljenosti), podrške za svetla Light Assist i podrške za hitne slučajeve Emergency Assist dostupna opciono.

Podižući sigurnost na viši nivo za marku SEAT, SUV Tarraco takođe uključuje sistem hitnih poziva, sistem Pre-crash Assist i zaštitu od prevrtanja vozila Rollover Detection, što znači da je vozilo, bez obzira na situaciju, kreirano kako bi ispunjavalo najzahtevnije sigurnosne standarde, zahvaljujući čemu ovaj veliki SUV označava prekretnicu u ovom segmentu.