23/06/2024

SEAT je u Martorellu predstavio potpuno novi SEAT Leon, vozilo kojim želi da oživi kompaktni segment. Kompanija je uložila više od 1,1 milijarde evra kako bi na tržišta dovela vozila sa efikasnijim motorima, potpunom povezanosti i naprednim pomoćima u vožnji upakovane u drugačiji dizajn.

Potpuno novi SEAT Leon sa sobom donosi snažnu dizajnersku evoluciju u odnosu na svog prethodnika: novi jezik dizajna eksterijera i enterijera daje mu jači karakter potpomognut poboljšanjem ukupne proporcije, odlučnijim izgledom  i uglađenim linijama.

Potpuno novi Leon osvetljava put u segmentu s nizom inovativnih tehnologija osvjetljenja, uključujući ambijentalno osvjetljenje unutrašnjosti, zadnje svetlo punom širinom, dinamična treperenja, pune LED farove i svetla dobrodošlice.

ŠIROK SPEKTAR NAJBOLJIH MOTORA

Četvrta generacija Leona povećava efikasnost sa nizom naprednih pogonskih sklopova: benzinski (TSI), dizel (TDI), komprimovani prirodni gas (TGI), blago-hibridni (eTSI) i plag in hibrid (eHibrid) su dostupne opcije.

SEAT-ov PRVI PUTPUNO POVEZANI AUTOMOBIL

Potpuno novi Leon je prvi potpuno povezan automobil SEAT-a, koji uključuje interno I eksterno povezivanje automobila (navigacija, funkcije i usluge), uključujući potpunu bežičnu vezu sa Android Auto i CarPlay.

BUDUĆNOST

Potpuno novi SEAT Leon spreman je za budućnost. Na osnovu MQB Evo platforme, SEAT Leon nove generacije je najinovativniji proizvod koji je marka ikad napravila: prvi potpuno povezani automobil, najsavremeniji sistem pomoći u vožnji i hibridne tehnologije čine ga spremnim za sve ono što nam donosi budućnost .

BEZBEDNOSNOST

Sa prediktivnim prilagodljivim tempomatom (predictive adaptive cruise control), asistencijom u hitnim slučajevima 3.0 (emergency assist 3.0), pomoc na putovanju (travel assist and side and exit assist), Leon nove generacije kombinuje neke od najnaprednijih sistema pomoći vozaču kako bi ponudio optimalnu zaštitu u bilo kojem scenariju vožnje čineći potpuno novi Leon najsigurnijim vozilom.

KLJUČ PRAKTIČNOSTI

Najuspešniji model SEAT-a postaje još praktičniji. Povećane dimenzije modela sa 5 vrata i Sportstourera (86 mm i 93 mm) omogućavaju veći prostor na zadnjim sedištima i nude još veći kapacitet prtljažnika za Sportstourer.

Potpuno novi SEAT Leon će biti dostupan u četiri nivoa opreme – Reference, Style, Xcellence ili FR – vozilo će ponuditi sve što vozaču treba sa mogućnošću personalizovanja na najvišem nivo.

Sva vozila u ponudi imaju pristup bez ključa KeyLess entry, USB priključke na prednjem i zadnjem delu, tehnologiju LED prednjih svetla sa automatskim upravljanjem, 8-inčni infotaiment sistem i SEAT Connect tehnologiju.