„SAFETYBEST 2015“: Priznanje za Opel IntelliLux LED® Matrix Light

„SAFETYBEST 2015“: Priznanje za Opel IntelliLux LED® Matrix Light

28/10/2015 Off By admin@mobilpublic

Svako dobija ono što mu pripada: Nova Opel Astra je primila nagradu „SAFETYBEST 2015“ za adaptivni IntelliLux LED® matriks sistem osvetljenja, koji postavlja aktuelne trendove. AUTOBEST žiri, koji se sastoji od nezavisnih, stručnih novinara iz 26 evropskih zemalja, dodelio je ovo priznanje. Mišljenje žirija je bilo sledeće: „Tehnologija matriks svetala predstavlja revoluciju u domenu automobilskih sistema osvetljenja.

Opel Astra

Nakon obimnih testova koje su sproveli članovi Autobest žirija, sistem se pokazao do te mere efikasnim da je dobio nadimak „magični“. Osvajanjem ovog priznanja, Astra nastavlja uspeh Corse, koja je od AUTOBESTA dobila titulu „Automobil sa najboljim odnosom cene i kvaliteta u Evropi 2015.“.

Revolucionarni IntelliLux LED® matriks sistem osvetljenja obezbeđuje vožnju sa dugim svetlima koja ne zaslepljuju druge učesnike u saobraćaju, a biće dostupan po prvi put u C segmentu, i to u Astri, sa precizno određenim dodatnim troškom, koji je ekvivalentan konvencionalnim adaptivnim farovima.

2015 06 01_Nova-Opel-Astra-5

IntelliLux LED® matriks svetla predstavljaju više od čistih LED dugih svetala koja su u ponudi kod konkurencije. Intelligentan, dinamički sistem se automatski adaptira na aktuelne uslove u saobraćaju i u svakom momentu obezbeđuje najbolje moguće osvetljenje. Sa uvođenjem moćnih LED matriks farova, Opel je ovo remek delo tehnologije, ranije dostupno isključivo u klasi luksuznih automobila, učinio dostupnim širem auditorijumu.

„Mi smo demokratizovali tehnologiju učinivši inovacije priuštivim, donevši ih u velikoserijska vozila. Naše LED matriks osvetljenje, IntelliLux, je savršen primer. Naša integracija LED tehnologije obezbeđuje izvanredne performanse tokom noćne vožnje, poboljšavajući na taj način bezbednost, kako za vozača tako i ostale učesnike u saobraćaju“, rekao je ushićeno Čarli Klajn (Charlie Klein), potpredsednik Inženjeringa vozila u Opelu.