RENAULT TRUCKS NUDI KORIŠĆENJE BIODIZELA U VOZILIMA SERIJE ZA URBANE ZONE

Sa ciljem da zadovolji rastuće zahteve kompanija za rešenjima koja zamenjuju dizel gorivo, Renault Trucks u seriji vozila za urbane zone sada ima u ponudi tri modela koja su kompatibilna sa biodizel gorivom. Motori na ovim vozilima mogu u potpunosti da rade na 100-postotni biodizel, gorivo proizvedeno od obnovljivih izvora energije koje se sastoji isključivo od biljnih ulja ili životinjskih masti.renault_trucks_d_biodiesel

Održivi razvoj je tema koja dobija sve veću važnost u svetu transporta, što se pre svega odnosi na javne institucije i lokalnu vlast, ali i na distribuciji robe u urbanim zonama. Sve više kompanija čije su aktivnosti vezane za upotrebu vozila u gradovima, u potrazi je za rešenjima koja bi zamenila dizel. Biodizel, napravljen od biljnih ulja ili životinjskih masti, je jedno od takvih rešenja.

Da bi izašao u susret željama i potrebama svojih klijenata, Renault Trucks sada nudi dva motora, DTI5 240 KS i DTI8 320 KS kompatibilna sa biodizelom, na tri vozila iz Euro 6 serije. To može da bude i 30-postotni (B30) i 100-postotni (B100) biodizel. Kada su u pitanju performanse ovih motora, oni imaju istu izlaznu snagu i isti obrtni moment kao njihovi parnjaci koji rade na dizel.

 

plaque_renault_trucks_biodiesel

 

Radi se o sledećim serijama:

-Renault Trucks D Cab

-Renault Trucks D WIDE

-Renault Trucks Crenault_trucks_c_dti_8

Državni organi, a naročito evropske institucije planiraju da, tokom narednih nekoliko godina, daju podsticaje za upotrebu biodizel goriva, kako bi se stimulisao razvoj goriva iz obnovljivih izvora. Ponudom koja obuhvata čak tri vozila iz asortimana, Renault Trucks izlazi u susret sve jačim zahtevima javnih institucija, državnih organa i kompanija i nudi sredstva uz pomoć kojih će moći da učestvuju na tenderima koji obavezuju na upotrebu biodizel goriva.