Panoramsko vetrobransko staklo, retrovizori iz dva bloka, svetla za dnevnu vožnju i ostakljeni donji delovi vrata koji se ugrađuju na kamione iz serije D omogućavaju optimalnu vidljivost u svim vremenskim uslovima. Međutim, s obzirom da bezbednost vozača i robe, kao i pouzdanost i mobilnost vozila moraju da budu zagarantovani u svim vremenskim uslovima, Renault Trucks nudi i dodatnu opremu da bi se vozači izborili sa hladnoćom bez ikakvih problema.

Vozila Renault Trucks D mogu da budu fabrički opremljena Onspot automatskim sistemom za lance za sneg. Dovoljno je da vozač pritisne prekidač na instrument tabli da bi se ovaj sistem, fiksiran ispod šasije, oslobodio. Lanci se, uz pomoć centrifugalne sile, odmotaju između površine puta i pneumatika, što omogućava dobro prianjanje vozila na podlogu pokrivenu snegom i ledom. Ovaj potpuno automatski sistem vozačima pruža bezbednost i udobnost, jer nije potrebno da napuštaju kabinu da bi namestili lance.

Na kamione serije D mogu da se ugrade grejači vetrobranskog stakla, kako bi se omogućila dobra vidljivost čak i u slučaju snežnih padavina ili pojave mraza. Vetrobransko staklo se brzo odmagli, zahvaljujući električnom otporniku postavljenom između slojeva stakla. Osim toga, grejači sprečavaju da se tokom vožnje nakupi sneg na bočnim stranama vetrobranskog stakla, što je veoma važno za kamione koji uklanjaju sneg.

Vozila koja se koriste u veoma hladnim vremenskim uslovima mogu, takođe, biti opremljena i grejačima dizel goriva čime se olakšava startovanje kamiona na niskim temperaturama, ili električnim grejačima koji održavaju radnu temperaturu motora. Zahvaljujući tome, vozila mogu da odmah da se pokrenu, čak i kada je temperatura u minusu. Posebno je važna ugradnja ove opreme u vozila koja se koriste za hitne slučajeve, jer ona moraju da budu mobilna u svakom trenutku, bez obzira na vremenske uslove.