RENAULT TRUCKS D ACCESS, NISKOPODNO VOZILO KOJE SE SVUDA PROVUČE

Renault Trucks D ACCESS je sada dostupan sa Euro VI motorom. Ovo niskopodno vozilo idealno je za obavljanje poslova koji zahtevaju da vozač i posada često ulaze i izlaze iz kabine. Osim toga, s obzirom na to da je širok samo 2,29 m, može svuda da se provuče.

Konstrukcija vozila Renault Trucks D ACCESS i njegova niskopodna kabina u velikoj meri pojednostavljuju svakodnevni posao, kako radnicima koji sakupljaju i odvoze komunalni otpad, tako i vozačima koji vrše isporuku robe. Ulazak u kabinu olakšava jedinstveni stepenik koji se nalazi na samo 435 mm od tla, vrata koja se otvaraju do ugla od 80°, a sa suvozačeve strane opciono mogu da se ugrade i vrata kao na autobusima. Za razliku od kamiona u koje se ulazi „na principu merdevina“, stepenice na vozilu D ACCESS olakšavaju ulazak i izlazak iz vozila.renault_trucks_d_access_euro_6_1 Za vozače je od velikog značaja dodatna širina vetrobranskog stakla koje pruža vidno polje od 220° i ukupno manje od 15° polja sa „mrtvim tačkama“. Osim toga, vozač je pozicioniran nisko, u nivou sa pešacima što mu omogućava da na savršeno bezbedan način prolazi kroz gradske zone. Potpuno ravan pod na vozilu Renault Trucks D ACCESS i visina plafona od 2 m olakšavaju kretanje po kabini. Kao i sva vozila klase Distribucija, i u ovo vozilo ugrađen je novi model sedišta za vozača i klupa sa tri sedišta koja pruža optimalnu udobnost ostalim putnicima.

Renault Trucks D ACCESS je namenjen za upotrebu u gradskim uslovima (odvoženje komunalnog otpada, distribucija robe), tako da za sve konfiguracije postoje i uzane verzije. Karakteristike zbog kojih je Renault Trucks D ACCESS pravo gradsko vozilo koje se svuda provuče su širina od samo 2,29 m – najbolja koja postoji na tržištu i radijus okretanja između ivičnjaka od samo 6,60 m. Verzija 6×2 ima elektronski kontrolisanu zadnju upravljivu osovinu i zahvaljujući tome još veću manevarsku sposobnost pri sporijem, i poboljšanu kontrolu pravca pri bržem kretanju vozila. Novi, potpuno pneumatski sistem oslanjanja dodatno poboljšava stabilnost vozila.renault_trucks_d_access_euro_6_4

Renault Trucks D ACCESS ima motor Euro VI DTI 8, nominalne snage od 280 i 320 KS. Poseduje i automatski menjač Alison 3000, prilagođen za operacije sakupljanja komunalnog otpada koji se automatski, bez bilo kakve vozačeve intervencije, prebacuje u neutralan položaj prilikom svakog zaustavljanja.

Kao i sva ostala vozila iz serije Renault Trucks Euro VI, na Renault Trucks D ACCESS mogu da se montiraju različite vrste nadgradnje. Bez tereta, vozilo je teško samo 5.890 kg, na raspolaganju je 16 različitih međuosovinskih razmaka, a dužina nadgradnje može da bude od 3,25 do 8,78 m. Montažu nadgradnji olakšava sedam izvoda snage i širina šasije od 95 cm.renault_trucks_d_access_euro_6_5

Zahvaljujući olakšanom pristupu u kabinu, mogućnosti prolaska kroz uzane ulice, modularanoj strukturi i udobnosti, Renault Trucks D ACCESS može da se koristi za različite namene (za distribuciju, kao cisterna, za dostavu goriva itd.), dok je i dalje idealan i kao vozilo za sakupljanje komunalnog otpada.