2018 - Essais presse Nouveau Renault KADJAR en Sardaigne

Renault Kadjar je od svog pojavljivanja 2015. godine, stekao važno mesto u segmentu kompaktnih SUV vozila. Njegov izgled, dinamične karakteristike i udobnost privukli su brojne kupce. Istovremeno, Kadjar je iskoristio znanje partnerskog Nissana i ponudio moćan pogon na četiri točka, a sa njim i sposobnost za vožnju po lošem terenu. Obnovljeni Kadjar donosi napredak u svim oblastima. Odlikuje se privlačnijim izgledom istaknutim dinamičnim, savremenijim linijama, ali pritom poštuje tradicionalna pravila dizajna SUV vozila.

Obnovljeni Kadjar još veću pažnju posvećuje udobnosti, kvalitetu i ergonomiji. Unutrašnjost je poboljšana što svakodnevnu vožnju čini još udobnijom. Pored toga, pokreću ga napredniji, energetski efikasniji benzinski i dizel motori koji donose više zadovoljstva u vožnji. “Od lansiranja 2015. godine, Kadjar je jedan od ključnih automobila u ponudi Renaulta. To je globalni model koji je izabralo više od 450.000 kupaca u više od 50 zemalja širom sveta. Novi Kadjar učvrstiće ovu poziciju još modernijim dizajnom, poboljšanom udobnošću i bolje percipiranim kvalitetom. Istovremeno i dalje će da se zasniva na ponudi pogona na sva četiri točka, jer je to njegova karakteristična prednost na tržištu” – Olivier Tschanhenz, zamenik direktora za marketing Renaulta.

Istraživanja su potvrdila da je spoljašnji izgled glavni razlog kupaca da izaberu Kadjar. Linije obnovljenog Kadjara su zato još elegantnije, fluidnije i sofisticiranije. Prednji deo obnovljenog Kadjara preuzeo je svetlosni potpis u obliku slova C karakterističan za modele Renault. LED pokazivači pravca, integrisani u dnevna svetla, ističu ga još više. Svetla za maglu sada imaju LED tehnologiju Pure Vision (standard od paketa opreme Intens). Rezultat je šest puta manja potrošnja u poređenju sa halogenim svetlima. Svetla za maglu sada su pravougaona i naglašavaju spremnost Kadjara za avanturu na svim terenima. Zadnji pokazivači pravca takođe su izvedeni u LED tehnologiji. Retrovizori i svetla za maglu sada su uži i ugrađeni u branik.

Dizajneri su preradili prednji i zadnji deo Kadjara kako bi mu dali još privlačniji izgled. Maska je šira i ima hromirane umetke. Branici su oblikovani sa nešto više stila. Bogatije opremljene verzije ističu se i novom antenom u obliku peraja ajkule. Novi Kadjar biće na raspolaganju sa naplatcima od 17 i 19 inča i u tri nove specijalne boje – zelenoj, plavoj i sivoj.