23/05/2024

BMW izoštrava profil svojih vodećih modela u luksuznom segmentu. Novo izdanje BMW serije 7 daje jasnu izjavu o samopouzdanom prisustvu, sofisticiranoj eleganciji i impresivnim inovacijama  koje se odnose na upravljanje, rad, pomoć vozaču i tehnologije povezivanja

Novi dizajn eksterijera luksuzne limuzine pokazuje njegov prestiž i status koji je luksuzniji nego ikad. I iznutra, raskošna kožna obloga, prošireno prošivanje i optimizovani akustični komfor ukazuju na udobnost i luksuz. Digitalni instrumenti i kontrolni ekran koji sadrži BMW Operating Sistem 7.0 i BMW Intelligent Personal Assistant omogućuju sigurnost i dobrobit putnika, kao i maksimalnu udobnost u pokretu.

Linija agregata za novu BMW seriju 7 je takođe ažurirana i uključuje novi osmocilindrični motor, šestocilindričnu in-line jedinicu i plug-in hibridne sisteme koji nude produženi električni opseg. Sve varijante modela već ispunjavaju Euro 6d-Temp standarde. Sistemi pomoći vozačima sada se mogu pohvaliti širokim spektrom funkcionalnosti. Najnovija dostignuća u pravcu automatske vožnje naglašena su tehnologijom kao što je novi sistem za vožnju unazad.

Novi BMW serije 7 ponovo će biti ponuđen u dve varijante karoserije, duža verzija imaće ekstra 14 centimetara međuosovinskog razmaka. Standardne serije 7 (5,120 mm) i njegov blizanac (5260 mm) su oba 22 milimetra duže od njihovih prethodnika. Širina novog modela (1.902 mm) i visina (1.467 mm / verzija sa dugim međuosovinskim rastojanjem: 1.479 mm) ostaju nepromenjeni. Primetno je i osvežavanje dizajna na prednjem kraju . Auotmobil je sada 50 milimetara viši u najistaknutijoj tački što igra posebno važnu ulogu u davanju snažnijeg vizuelnog prisustvo. Nova hauba ima oštrije izrezane konturne linije i veći BMW okrugli znak. Prednja maska udružuje se sa tankim prednjim svetlima kako bi stvorio stilski privlačan izgled.

Unutar novog BMW-a serije 7, nalaze se kvalitetni materijali, skladno koordinisani detalji dizajna i ekskluzivni dizajn koji stvaraju raskošan ambijent koji je u svakom pogledu prefinjen. Sedišta, jastuci, nasloni zadnjih sedišta, nasloni za ruke i centralna konzola – daju unutrašnjosti izražajan osećaj, a sve je jasno namenjeno da vozaču i putnicima vožnja bude što prijatnija i udobnija. Drveni elementi daju psoebnu čar ovom vozillu i podsećaju nas da se radi o luksuznoj limuzini.

Izbor pogonskih jedinica za novi BMW serije 7 uključuje benzin i dizel motore sa šest, osam i dvanaest cilindara, kao i potpuno novi hibridni pogonski sistem.