Rainer Zietlow postavio novi svetski rekord

Rainer Zietlow postavio novi svetski rekord

15/07/2016 Off By admin@mobilpublic

Ekipa Rainera Zietlowa je put dug 15.200 kilometara od kraja Rusije do kraja Portugalije prešla za 6 dana, 9 sati i 38 minuta i tako postigla novi svetski rekord. Put su prešli vozilom Touareg koje je bilo opremljeno Goodyear-ovim pneumaticima Wrangler.

Ekipa Rainera Zietlowa je put dug 15.200 kilometara od kraja Rusije do kraja Portugalije prešla za 6 dana, 9 sati i 38 minuta

Kranj, 12. jul 2016. – Nemački rekorder Rainer Zietlow postavio je novi svetski rekord za najbrže pređeni put koji vodi po Evro-Aziji. Putovanje je počelo u gradu Magadanu u Rusiji, a završilo se u Lisabonu u Portugaliji i vodilo je kroz sedam država. Put epskih dimenzija dug 15.200 kilometara savladan je za 6 dana, 9 sati i 38 minuta, čime je potučen dosadašnji rekord koji je bio 8 dana i 12 sati.

Put je kako za ekipu tako i za automobil predstavljao veliki izazov jer su se suočavali sa zahtevnim terenom i problematičnim vremenskim uslovima, između ostalog i sa zloglasnim, 3.000 kilometara dugim neasfaltiranim ruskim autoputem Kolyma koji je pokriven blatom. Ekipa je ekstremne uslove za vožnju uspešno savladavala, između ostalog, i pomoću pneumatika iz serije Goodyear Wrangler. Rainer je za put od Magadana do Jakutska izabrao pneumatike Goodyear Wrangler All Terrain Adventure sa kevlarom, a za preostali deo puta do Lisabona je svoj Touareg opremio pneumaticima Goodyear Wrangler HP All Weather.