“Quadrifoglio Verde” se vratio na nove verzije Alfa Romeo  Giulietta i MiTo

“Quadrifoglio Verde” se vratio na nove verzije Alfa Romeo Giulietta i MiTo

08/03/2014 Off By admin@mobilpublic

Nova Giulietta i MiTo Quadrifoglio Verde” izdanja su imali svoju svetsku premijeru na Salonu automobila u Ženevi. Ova dva nedavno redizajnirana modela će i dalje ostavljati trag u svojim tržišnim segmentima savršenom alhemijom suštinskog stila, kompaktnih i moćnih motora, pravim odnosom snage i težine i “čistim Alfa Romeo” tehnološkim karakteristikama, a sve u cilju povećanja zadovoljstva u vožnji.

Dva nova modela visokih performansi su u sinhronizaciju sa fascinantnim 4C. Alfa Romeo 4C je moderna ikona brenda i predstavlja suštinski sportski duh koji je ugrađen u “Alfa Romeo DNA”: performanse i tehnička izvrsnost za maksimalno uživanje u vožnji u kombinaciji sa stilom od kojeg zastaje dah.

01

Istovremeno, dva nova vozila odaju priznanje legendarnoj istoriji “Quadrifoglio Verde”: od 1923. ovaj simbol je bio povezivan sa vrhunskim automobilima koje je proizvodio Alfa Romeo. Quadrifoglio Verde se nije pojavio samo na mnogim automobilima koji su krasili svetske trkačke staze, već i na brojnim specijalnim modelima.

Prvi Alfa Romeo automobil koji je nosio Quadrifoglio Verde je bio “RL” koga je vozio Ugo Sivoki koji je osvojio prvo mesto u trci Targa Florio 1923. Od tada, svi Alfa trkački automobili su nosili ovaj amblem za sreću, i on je postao znak prepoznavanja u čitavom svetu. Od 1960. ovaj simbol je takođe počeo da se pojavljuje na Alfa Romeo putničkim automobilima.

“Quadrifoglio Verde” verzije MiTo-a i Giulietta su zauzela mesto u tradiciji najboljih Alfa Romeo automobila, oslanjajući se na nasleđe dinamičke performanse, bez kompromisa po pitanju efikasnosti, poštovanja životne sredine i udobnosti u svakodnevnoj vožnji. Alfa Romeo automobili su uvek bili posvećeni onima koji očekuju odgovor više, koji prevazilazi koncept “korisnog prevoznog sredstva” i postaje istinsko “uzbuđenje”.

02

Giulietta slavi 60. rođendan sa novim “Quadrifoglio Verde”

Kako bi proslavila svoj 60. rođendan, Giulietta je sada takođe dostupna u novoj verziji Quadrifoglio Verde, što je pravi izraz Alfa Romeovog DNA.

U odnosu na druge verzije u ovom rangu, nova Giulietta Quadrifoglio Verde karakteriše odlučan izgled i jak lični izraz. Pored toga, ona ima ekskluzivan motor koji je nasledila od Alfa Romeo 4C superautomobila: novi 1750 Turbo benzinski motora od 240 KS sa direktnim ubrizgavanjem i aluminijumskim blokom u kombinaciji sa najsavremenijim “Alfa TCT” 6 -stepenim menjačem koji je opremljen sa sistemom prenosa sa duplim suvim kvačilom.

Da bi obeležili lansiranje, Alfa Romeo će predstaviti specijalnu “Launch Edition” Giulietta Quadrifoglio Verde u ograničenoj seriji od samo 500 vozila sa specifičnim komponentama kao što su: karbonski spojler i oplate retrovizora, prednji i zadnji branici, sportski bočni pragovi i Alu felne od 18 inča sa pet otvora i sjajnim Antracit izgledom. Giulietta Quadrifoglio Verde “Launch edition” će biti dostupna u Alfa crvenoj ili Competizione crvenoj boji (trostruki sloj) pored ekskluzivne mat Magnesio sive boje.