Prvih 10 Scania nove generacije za prevoznika iz Vrbasa

U transportnu kompaniju Jurošević MD nedavno je stiglo 10 Scania tegljača nove generacije. Time je kompanija iz Vrbasa postala jedna od prvih na zapadnom Balkanu koja je u isto vreme preuzela toliki broj Scania nove generacije.

 

Osnivač i vlasnik kompanije, gospodin Marko Jurošević, opredelio se za tegljače R410 prilagođene međunarodnom transportu, sa gotovo svom dodatnom opremom koja je na raspolaganju za vozila nove generacije. U specifikaciji su, recimo, ritarder, komplet bočnih i frontalnih usmerivača vazduha (spojlera), svetla u LED tehnologiji, rezervoari za gorivo zapremine 1.400 litara, klima-uređaj, hladnjak za hranu i napitke, sistem za navigaciju s velikim ekranom itd.

Svi novi tegljači, kao i ostali u voznom parku kompanije Jurošević MD, vuku kasične poluprikolice velike zapremine (105 m3), a angažovani su isključivo u međunarodnom transportu – na prevozu komercijalne robe iz Srbije ka državama zapadne, jugozapadne, centralne i severne Evrope i obrnuto.

Za 10 novih Scania sam se opredelio zbog dobrog kupoprodajnog aranžmana, delom zbog prestiža – jer sam želeo da budem prvi u Srbiji sa tolikim brojem odjednom kupljenih vozila nove generacije – ali i zbog nekadašnjeg dobrog iskustva s tom markom“, kaže gospodin Marko Jurošević. „Prvo vozilo u mojoj poslovnoj karijeri bio je Scania tegljač: 1997-me, kada sam osnovao prevozničku firmu, kupio sam polovnu Scaniu 112 s motorom od 360 KS, koja je, bez većih problema, do 2002. prešla još 600.000 km. I drugo vozilo u mojoj floti je bila Scania – 1998. je stigao polovan tegljač sa 450 KS, koji je kod nas ‘okrenuo’ oko 400.000 km.“

Sa novih 10 Scania, flota kompanije Jurošević MD broji 35 tegljača i svi su za naše prilike vrlo „mladi“ – najstariji su iz 2011. „U septembru bi trebalo da zamenim i preostalih osam tegljača sa Euro V motorima. Nadam se da će Scanie nove generacije potvrditi sva moja očekivanja, pa od toga zavise i planovi za dalju kupovinu vozila ove marke.“

Porodična kompanija iz Vrbasa ima 55 zaposlenih prosečne starosti oko 45 godina. „Moj princip je da zapošljavam proverene, vozače sa dužim radnim iskustvom, a takvima su u ruke povereni i upravljači Scania nove generacije“,dodaje gospodin Jurošević.