14/06/2024

PROIZVODNJA LAND ROVER DISCOVERY OD 2018. GODINE I U SLOVAČKOJ

9-8-16

Nova Land Rover Discovery linija će se zbog velike popularnosti, ubuduće proizvoditi u dve evropske fabrike, u Velikoj Britaniji (Solihal) i Slovačkoj (Nitra), saopštila je kompanija British Motors Srbija. Ovaj strateški potez nastao je kao rezultat povećane tražnje i broja porudžbina za modele vozila iz najnovije Land Rover linije.

9-8-16

Nova fabrika u Slovačkoj koja će biti otvorena 2018. godine, pružiće podršku postojećoj proizvodnji u Solihalu, koja radi punim kapacitetom u tri smene, sa 24-časovnom proizvodnjom kako bi se zadovoljila globalna potražnja za linijama Range Rover, Range Rover Sport i nedavno lansiranom Jaguar F-PACE. Ovi modeli omogućili su kompaniji Jaguar Land Rover da u oktobru zabeleži impresivan rezultat povećanja prodaje za čak 23% u odnosu na isti period prošle godine. Uprkos novom strateškom pravcu razvoja koji uključuje proizvodnju u više fabrika i država, Velika Britanija će ipak ostati kamen temeljac poslovanja kompanije Jaguar Land Rover.

HyperFocal: 0

U prethodnih pet godina, kompanija Jaguar Land Rover angažovala je više od 20.000 radnika, pa tako sada ima skoro 40.000 zaposlenih. U kreiranje i razvoj novih proizvoda uloženo je čak više od 12 milijardi funti. S obzirom da je usmerena na inovacije i konstantno radi na unapređenju postojećih tehnologija, kompanija Jaguar Land Rover nedavno je lansirala Jaguar I-PACE – električno vozilo. Jaguar I-PACE proizvodiće se u saradnji sa automobilskim gigantom Magna Steyr u njihovoj fabrici u Austriji.