Preko 600.000 Jaguar Land Rover vozila prodato za godinu dana

Jaguar Land Rover, vodeći britanski proizvođač vrhunskih luksuznih vozila, oborio je još jedan rekord i to prodajom više od 600.000 vozila u proteklih 12 meseci. Ova brojka je za 16% viša u odnosu na prethodnih 12 meseci.

„Ovi rezultati ukazuju na niz našeg neprekidnog rasta u prodaji već sedmu godinu za redom. Porast je kontinuiran na ključnim tržištima u Kini i Severnoj Americi, dok u isto vreme beležimo i konstantno visoku potražnju kupaca za modele F-PACE, Range Rover Evoque i Land Rover Discovery Sport. Sa ponosom možemo da kažemo da Jaguar zauzima poziciju najbrže rastućeg brenda Evrope u auto industriji. “ – izjavio je Andy Goss, direktor prodaje JLR Grupe.

Značajan porast prodaje u proteklih godinu dana Jaguar Land Rover Grupa beleži u Kini za 32%, Severnoj Americi 24%, Ujedinjenom Kraljevstvu 16% i Evropi 13%. U poslednjem kvartalu 2016. godine prodato je 179.509 vozila, što je za 13% više u odnosu na isti period 2015. godine, dok je u martu ove godine prodato je ukupno 90.838 vozila, što je rast od 21% u odnosu na mart 2016. Ključni razlog za povećanje prodaje je uvođenje F-Pace krosovera, koji je najviše zaslužan za prodajni rast od 83% tokom protekle fiskalne godine.

Prošlog meseca Land Rover je svojoj publici predstavio model Velar koji je novi člana Range Rover porodice. Po svojim performansama pozicioniran je između Evoque i Range Rover Sport modela.