Predsednik Svetske automobilske federacije (FIA), Žan Tod, posetio Auto-moto savez Srbije

Prvi čovek Svetske automobilske federacije (FIA) i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima, Žan Tod, doputovao je sinoć u Beograd, kada su ga dočekali i ugostili predsednik AMSS Dejan Stojić i generalni sekretar AMSS Milan Nikolić, nakon čega je usledila i zvanična poseta Auto-moto savezu Srbije (AMSS).

“Radujem se svakom novom projektu koji AMSS sprovodi, čime naša porodica klubova pokazuje svu snagu zajedničkog truda i rada u oblasti mobilnosti i razvoja auto sporta, kojem smo posvećeni svih ovih godina. Imam apsolutno poverenje u novoizabrano rukovodstvo, jer znam da će slediti princip rada koji smo i do sada negovali”, istakao je Žan Tod.

Predsednik AMSS, Dejan Stojić, izrazio je zahvalnost predsedniku FIA na pruženoj podršci u daljem radu AMSS, istakavši da će novi menadžment na čijem je on čelu nastaviti da gradi razvojni put AMSS po uzoru na plan i program na kom se i do sada vredno radilo.

Dolazak Žan Toda u Srbiju je istorijski trenutak za AMSS”, rekao je generalni sekretar AMSS Milan Nikolić i dodao da je zajednička misija FIA i AMSS podizanje auto sporta i bezbednosti u saobraćaju na viši nivo, što je ujedno i bila tema današnjeg sastanka.

Podsetimo, predsednik FIA Žan Tod u poseti Auto-moto savezu Srbije prvi put je bio pre osam godina, povodom obeležavanja 90 godina osnivanja i rada saveza, kada je promovisao globalnu akciju FIA za bezbednost saobraćaja u okviru Decenije za bezbednost saobraćaja, koja je još uvek na snazi, a koju je podržao i učestvuje u njenom sprovođenju na nacionalnom nivou i sam Auto-moto savez Srbije.