Potvrđen kalendar za takmičenje “Lamborghini Blancpain Super Trofeo”

Krajem decembra prošle godine tim “Lamborghini Squadra Corse” utvrdio je kalendar u 2015. godini za svoja tri takmičenja “Lamborghini Blancpain Super Trofeo” koja će se voziti u Evropi, Aziji i Severnoj Americi. Na svakom od ovih takmičenja voziće se po dve trke tokom jednog vikenda i to na najprestižnijim autodromima na svetu.359548_v2

U okviru “Lamborghini Blancpain Super Trofeo” ove godine na sva tri kontinentalna takmičenja svoj debi doživeće novi model Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo. Takmičarski Huracan će voziti rame uz rame sa Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo i na taj način nastaviti format takmičenja koje je okončano Svetskim finalom u Sepangu.

Podsećamo, na Svetskom finalu “Lamborgini super trofeja” za 2014. godinu, najuspešniji srpski automobilista Miloš Pavlović trijumfalno je okončao učešće,  pošto je u tandemu sa italijanskim automobilistom Edoardom Piskopom, posle titule u evropskom takmičenju, stigao i do naslova svetskog šampiona u prestižnom šampionatu!

U kalendaru za 2015. godinu predviđeno je da finalne trke “Lamborghini Blancpain Super Trofeo” budu održane na stazi Sebring u Floridi 21. i 22. novembra, kako završnica kontinentalne serije tako i Svetsko finale.

Na osnovu iskustva iz Evropske serije, u takmičenja koja će se održati u Aziji i Severnoj Americi biće uvedena i tzv. “PRO klasa”.359549_v2

Što se tiče Evropske serije “Lamborghini Blancpain Super Trofeo”, nova sezona će i ove godine krenuti iz Monce (Italija) 11. i 12. aprila, zatim se takmičarski karavan seli u Silverston (Velika Britanija) 22. i 23. maja, sledi Le Castellet (Francuska) 20. i 21. juna pa čuveni Spa-Francorshamps (Belgija) 25. i 26. jula. Petu trku ugostiće Nurburgring (Nemačka) 19. i 20. septembra dok će se sezona završiti šestim krugom takmičenja krajem novembra u SAD.

Švajcarski proizvođač satova Blancpain, zvanični partner “Lamborghini Super Trofeo” od prve sezone 2009. godine nastaviće svoje sponzorstvo u sve tri serije u Evropi, Aziji i Severnoj Americi, a tehnička sponzorstva su potvrdile i kompanije Pireli i OMP.