Novi urbani krosover Kia XCeed krajem godine će kao prva Kia biti opremljen sa potpuno digitalnom 12,3-inčnom Supervision instrument tablom. Nova tabla, koja pruža puno informacija, pogotovo kod bolje opremljenih varijanti, igraće značajnu ulogu kod prikazivanja najbitnijih informacija vozaču na jasan i nenametljiv način.

Novi ekran visoke rezolucije, stvoren za veću preglednost Xceedova nova 12,3-inčna Supervision instrument tabla je stvorena kako bi omogućavala što jasnije i preglednije informacije. Digitalna tabla sa ekranom visoke rezolucije (1920×720 piksela) je zamena za klasični brojčanik brzine vozila i broj okretaja motora, koje možemo naći u Kijinoj trenutnoj ponudi game. Jedinstven ekran bez okvira uključuje kristalno izoštrenu grafiku, koja prikazuje brzinu vozila i broj okretaja motora, sa brzim prikazom slika na sekund, što omogućava brz odaziv i tečno davanje uputstava vozaču.

Između dva digitalna brojčanika je multifunkcionalni ekran, kojim vozač upravlja preko multifunkcionalnog upravljačkog obruča. Multifunkcionalni centralni ekran takođe prikazuje savete sistema za upozoravanje vozača na dekoncentrisanost (DAW), koji vozaču savetuje kada treba napraviti pauzu u slučaju prepoznavanja pospanosti.

Supervision instrument tabla je kod Xceeda na raspolaganju kao opcija, u zavisnosti od tržišta i specifikacije vozila. Zamenjuje fizički brojčanik i 3,8-inčni mono-LCD ili 4,2-inčni kolor TFT LCD ekran, koji će biti raspoloživ sa različitim nivoima opreme. Kao i ostali modeli iz ponude Ceeda i određene varijante Kia XCeeda ponudiće sistem za izbor načina vožnje (DMS). Vozači će moći skrojiti vozna svojstva po vlastitim željama, od normalnog do sportskog načina, a koji se drugačije odazivaju po pitanju upravljivosti, prenosa i odaziva papučice gasa.

Kijina nova instrument tabla će u skoroj budućnosti biti u ponudi kod blagih hibrida, klasičnih i plug-in hibrida, kao i električnih vozila.