Potpuno novi Kia XCeed debituje kao tehnološki najnaprednijih urbani krosover

Novi krosover, koji je sportska alternativa tradicionalnim sportskim terencima, nudi uporediv nivo prostranosti, namenjene putnicima i prtljagu. Kia XCeed svojom upravljivošću, udobnošću i predvidljivom vožnjom zabavlja vozače, dok istovremeno zbog višeg položaja sedenja omogućava bolji pregled događanja na putu od običnih hečbekova.

XCeedova napredna bezbednost, povezivost i infotainment čine ga jednim od tehnološki najnaprednijih predstavnika u razredu krosovera. Novi model iz porodice Ceed donosi snažne turbo motore, koji se mogu pohvaliti svojom efikasnošću. Oblik karoserije i visina vozila predstavljaju jednako robustan izgled, koji privlači kupce ostalih sportskih terenaca iz Kijine ponude. XCeedov klirens iznosi 174 mm (sa 16-inčnim naplacima) i 184 mm (sa 18-inčnim naplacima), što je do 42 mm više u odnosu na 5-vratnog Ceeda. Obimni blatobrani, bočne obloge i krovni nosači srebrne boje vizuelno stvaraju čvršći, SUV-ovski izgled, a taj osećaj dodatno upotpunjuju metalne lajsne na zadnjem braniku.

Novi model će kupcima pružati izbor među 12 boja karoserije, a nova jarko žuta boja (Quantum Yellow) namenjena je isključivo XCeedu i neće biti na raspolaganju kod ostalih varijanti Ceeda. Unutrašnjost je obrađena sa savremenim, na dodir mekšim materijalima, sa armaturnom pločom od satena, koji donosi prefinjen ambijent. Kupci kod presvlaka mogu birati između platna i veštačke ili prave kože.

Kia XCeed je jedan od prvih modela u Evropi, koji nudi Kijin inovativni telematski sistem UVO Connect, koji će odvesti vožnju u digitalnu eru. Kia XCeed pokreću živahni turbo motori koji kupcima nude dosta izbora koji će zadovoljiti različite želje i potrebe vozača. Kia XCeed će dobiti i još jednu novost koju dobija kao prvi model Kije – potpuno digitalnu 12,3-inčnu instrument tablu Supervision, namenjenu što jasnijem prikazivanju informacija.

Kia XCeed je raspoloživ i sa dva motora Smartstream. Radi se o najčistijem dizel motoru koji je Kia ikada napravila, a ujedno je i najštedljiviji u ponudi ovog modela. 1,6-litarski motor Smartstream nuditi će se u dve varijante – sa 115 KS i 136 KS.

Proizvodnja novog Kia XCeeda kreće u avgustu u Kijinoj fabrici u Slovačkoj, gde se već proizvode 3 varijante Ceeda (hečbek Ceed, Ceed Sportswagon i shooting brake ProCeed). Model, namenjen isključivo Evropi, dolazi na tržište na jesen i besplatno nudi fabričku 7godišnju garanciju (do 150.000 km – prve 3 godine bez ograničenja kilometraže).