23/06/2024

Potpuno novi 2015 Jeep® Renegade proširuje svetski asortiman ovog brenda, ulazeći u sve veći segment malih SUV vozila, dok ostaje dosledan svom avanturističkom stilu po čemu je Jeep poznat.  Renegade pruža jedinstvenu kombinaciju off-road mogućnosti najboljih u klasi, slobodu na otvorenom i ugodnost, po prvi put automatski menjač sa devet brzina u ovom segmentu koji doprinosi izvanrednim dinamičkim performansama na putu i off-road vožnji, ekonomične motore, prefinjene detalje svetske klase i nudi inovativne bezbednosne karakteristike i naprednu tehnologiju.140304_J_Renegade_61 Ishod ovih karakteristika je efikasno vozilo proizvedeno sa ciljem da brendu Jeep privuče mlade kupce željne avanture širom sveta.

“Potpuno novi 2015 Jeep Renegade proširuje portfolio Jeep brenda na segment malih SUV vozila koji je u naglom porastu na svetskom nivou, postavljajući repere za efikasnost i voznu dinamiku, dok istovremeno pruža 4-x4 sistem najbolji u klasi, što kupci i očekuju od brenda Jeep“, rekao je Majk Manli (Mike Manley), Predsednik i Generalni Direktor Jeep Brenda, koji posluje u okviru Chrysler Grupe, d.o.o.  “Model Renegade simbolizuje čuveni američki dizajn ovog brenda, genijalnost i inovacije, obeležavajući prvo stupanje Jeep brenda u segment malih SUV vozila na više od 100 tržišta širom sveta.“

Off-road mogućnosti najbolje u klasi zbog dva potpuno nova 4×4 sistema

Prilagođavajući 4×4 tehnologiju sa potpuno novog modela Jeep Cherokee, potpuno novi 2015 Jeep Renegade nudi dva najnaprednija i inteligentna sistema u svojoj klasi, sve u cilju najboljih off-road performansi. Oba sistema mogu pružiti i do 100% mogućeg obrtnog momenta motora na zemlju, kroz bilo koji točak, za optimalno prijanjanje.

 • Jeep Active Drive – 4×4 sistem koji je aktiviran sve vreme
 • Jeep Active Drive Low – eksluzivni 4×4 sistem sa prenosnim odnosom 20:1

Inovacija je takođe u prvom planu svakog novog Jeep vozila, a Renegade je prvo malo SUV vozilo koje poseduje zadnju osovinu sa isključivanjem i priključno vratilo (PTU) – sve to da bi se modelima Jeep Renegade 4×4 omogućila bolja ušteda goriva. Sistem se trenutno aktivira kada je 4×4 trenje neophodno.

I sistem Jeep Active Drive i sistem Active Drive Low 4×4 uključuju sistem Jeep Selec-Terrain, koji omogućava do pet režima (režime Auto, Snow, Sand , Mud, plus ekskluzivni režim Rock sa modelu Trailhawk) za najbolje performance za pogon na četiri točka pri on-road ili off-road vožnji i pri svim vremenskim uslovima.140304_J_Renegade_69

Trail Rated: model Renegade Trailhawk 4×4 

Za kupce koji zahtevaju najveću sposobnost za off-road vožnju od svojih Jeep vozila, model Renegade Trailhawk pruža najbolju Trail Rated 4×4 sposobnost u klasi sa:

 • Standard Jeep Active Drive Low (20:1 najniži prenosni odnos)
 • Sistem Selec-Terrain sa ekskluzivnim režimom Rock
 • Povećana visina vožnje od 20 mm (0,8 inča)
 • Štitnici i crvene prednje i zadnje kuke
 • Jedinsteni limovi branika omogućavaju prilazni ugao od 30,5 stepeni, ugao izbočine 25,7 stepeni i ugao odstupanja od 34,3 stepena.
 • 17-inčne gume za svaki teren
 • Do 205 mm (8,1 inč) artikulacije točka
 • Kontrola pri spuštanju niz padinu
 • Do 480 mm (19 inča) pri probijanju kroz vodu
 • Do 1 500 kg (3 300 lb.) mogućnosti za vuču sa motorom MultiJet II i 907 kg (2 000 lb) mogućnosti za vuču sa motorom Tigershark, sa dostupnim paketom za vuču

Globalni Jeep dizajn za rastući globalni brend

Od samog početka, dizajneri modela Jeep znali su da Renegade treba da omogući najbolje off-road mogućnosti u klasi sa proporcijama za gradsku vožnju koji odiše robustnim stilom brenda istovremeno povećavajući prilagodljivost, mogućnost upravljanja i stil. Pored toga, dizajneri su imali zadatak da stvore potpuno novo SUV vozilo koje će simbolizovati brendov čuveni američki dizajn i integritet, pošto će obeležiti prvi ulazak brenda Jeep u segment malih SUV vozila u više od 100 tržišta širom sveta. Konačno, Renegade je morao da ponudi slobodu vožnje na otvorenom koja vuče korene iz 1941. godine sa Willys MB Jeep.

Rezultat je potpuno novi 2015 Renegade, vozilo koje se oslanja na moćno uporište modela Jeep Wrangler, i sa sobom donosi svež novi stil sa robustnom karoserijom i agresivnim srazmerama koje omogućavaju najbolje pristupne i odstupne uglove u klasi, namerno dizajnirane da omoguće off-road mogućnosti koje su najbolje u klasi.  A što se tiče panoramskih pogleda ekskluzivnih za segment, dostupna su dva My Sky otvorena krovna sistema ploča zgodno smeštena da omoguće putnicima otvorenu vožnju sa lakoćom.