Priključi se i ti svetskoj akciji prikupljanja 100.000 glasova za bolji saobraćaj i puteve koju su pokrenule Ujedinjene nacije.

Inicijativom pod nazivom „Moj svet posle 2015. godine“ pozivaju se građani da izaberu svoje prioritete za bolji svet i život u njemu. Ponuđeno je 16 prioritetnih ciljeva razvoja ljudske zajednice, od kojih bi glasači trebalo da izaberu šest, po njima najvažnijih.

amss-logo

Svetska automobilska federacija – FIA i AMSS pridružili su se ovoj akciji jer se ona u jednom svom delu odnosi na unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima. U celom svetu, pa i u Srbiji, i dalje strada neprihvatljivo veliki broj učesnika u saobraćaju. Ukoliko se ovaj prioritet nađe na dnevnom redu Generalne skupštine UN, kao i u agendama lokalnih vlada i nadležnih institucija, u kratkom roku moći će da se doprinese smanjenju broja poginulih i nastradalih u saobraćaju na putevima. Procenjuje se da će se, tako, u svetu i Srbiji smanjiti takozvani troškovi stradanja, koji neretko iznose i do tri odsto nacionalnog bruto proizvoda.

AMSS u našoj zemlji, kao ugledni član FIA, pruža mogućnost svojim članovima i ostalim građanima da učestvuju u ovoj svetskoj akciji prikupljanja 100.000 glasova za bolji saobraćaj i puteve. Svoj glas možete da date na linku http://www.myworld2015.org/?partner=walksafe.