Posebnim izdanjem modela 500 Dolcevita, Fiat proslavio 62. rođendan svog legendarnog modela

U skladu sa tradicijom, FIAT je 4. jula proslavio godišnjicu modela 500, autentičnog italijanskog remek-dela koje je bilo deo procesa motorizacije Evrope pedesetih i koje nastavlja da oduševljava sa rekordnim brojevima danas. Fascinantni model 500 Dolcevita imao je debi u okviru proslave italijanskog brenda. Prva posebna verzija nove kolekcije otelotvoruje vrednosti italijanskog glamura i životnog stila koji je tih godina započeo i koji obuhvata modu, dizajn, umetnost i estetiku svakodnevnog života, ukus, maštu i uživanje.

Ovo su sastojci identiteta i šarma Italije, a model 500 je jedan od njenih najpoznatijih simbola na svetu. Ova godišnjica bila je još više uzbudljiva jer je pala na 120. godišnjicu brenda FIAT, što je obeležje kojim samo nekoliko proizvođača na svetu može da se pohvali. Novo posebno izdanje 500 Dolcevita je posvećeno zahtevnim korisnicima koji traže ekskluzivnost i eleganciju. Iste vrednosti su u osnovi autentičnog italijanskog stila koji je u kolektivnom sećanju očuvan u Dolce Vita godinama.

Kabriolet verzija 500 Dolcevita zaslužuje posebnu pažnju. Po prvi put u istoriji modela, opremljen je horizontalnim belo-plavim krovom sa izvezenim logoom „500“, inspirisan ležaljkama na palubi i suncobranima na plaži koji su se mogli naći na italijanskoj rivijeri šezdesetih.

Novi model 500 Dolcevita proširiće kolekciju od više od 30 specijalnih vozila proizvedenih tokom poslednjih 12 godina. U pitanju su jedinstvena vozila koja su nastala iz saradnje Fiat Style Centre-a sa legendardnim brendovima iz sveta mode, luksuznih jahti, tehnologije i kulturnog nasleđa, a to su samo od nekih neobičnih oblasti u koje je zašao ovaj gradski automobil.