19/05/2024

Honda Srbija je pripremila posebnu akciju HR-V modela u Comfort paketu opreme po ceni od 19.990€ i po prvi put sa specijalnom sajamskom cenom za HR-V u Elegance paketu opreme i popustom od 3.000€, odnosno po ceni od 20.990€. Oba modela dolaze sa visoko responsivnim i efikasnim 130KS 1.5 litarskim i-VTEC benzinskim agregatom koji je deo Honda Earth Dreams tehnologije.

HONDA HR-V je namenski stvorena da pruži osećaj vožnje kao po salonu, a zahvaljujući njenom niskom centru za ravnotežu i lakoj, visoko-okretnoj karoseriji, to je moguće. Ova rigidnost, najvećim delom rezultat toga što 27% strukture karoserije čini ojačani čelik, pruža čvrstoću, koja za uzvrat dovodi do osećaja visoke bezbednosti u vožnji, kao i manjak uvrtanja i zanošenja karoserije. Ovo čini HR-V jednim od vozila koji ulivaju najviše poverenja u crossover klasi.

HR-V 1.5 u Elegance paketu opreme nudi, u prostoru za putnike, najveću prostranost i fleksibilnost u klasi, zahvaljujući inovativnom Honda sistemu magičnih sedišta (Magic Seat system), koje odlikuje visok nivo prilagodljivosti i udobnosti. Visokokvalitetna mekana površina sedišta, suptilno naglašena hrom brušenom završnom obradom, pruža premijum ambijent, dok dizajn instrument table kombinuje osećaj sofisticiranosti sa premijum detaljima i čvrstoću kvalitetnih materijala.

Pored toga, model je opremljen dvozonskim klima uređajem, HONDA CONNECT sistemom, a neovisno od paketa opreme, svi HR-V modeli imaju kao standard CTBAsistem za kočenje pri malim brzinama. Uključen je i ADAS napredni paket sistema za podršku vozaču koji sadrži: TSR – raspoznavanje saobraćajnih znakova, ISL – inteligentni limitator brzine, LDW – upozorenje o napuštanju kolovozne trake, FCW – upozorenje o potencijalnom sudaru, HSS – kontrola dugih svetala farova.

 Info-zabavni sistem Honda CONNECT, baziran na aplikacijama i smešten unutar vozila, funkcioniše preko ekrana od 7 inča osetljivog na dodir. On se nalazi na sredini komandne table i uz Android operativni sistem, omogućava brz i lak pristup internet servisima, uključujući i aktuelno stanje u saobraćaju, vesti i vreme, društvene medije i internet radio, a prikazuje i informacije o vozilu – kao što su merač, ušteda goriva i vreme putovanja. Kao dodatak, Honda Connect sistem se sinhronizuje sa smart telefonima i drugim multimedijalnim uređajima preko MirrorLink-a, WiFi-ja, Bluetooth konekcije, HDMI i USB priključka.

Kada je o prtljažniku HR-V modela reč, njegova impresivna prostranost, zapremina od 453 litra uz normalno korišćenje zadnjih sedišta ili 1026 litara, do linije prozora, sa sklopljenim zadnjim sedištima, široki otvor zadnjih vrata i niska visina za utovar, omogućavaju osetno lakši pristup zadnjem delu automobila.

Model HR-V odlikuju elegantno oblikovane linije kupea sa čvrstim stavom robustnog SUV-a. Hondini dizajneri su još jednom dokazali da su majstori svog zanata uspevši da spoje naglašenu prostranost sa osećajem sportskog. Oblik karoserije i linije zadnjih prozora, koje se sužavaju, zajedno daju dinamičan i sportski bočni profil, kome savršeno odgovaraju “skrivene” zadnje brave za vrata. Jedinstvena, oštro isečena linija duž bočne strane dodaje HR-V modelu napred nagnut stav i osećaj okretnosti čak i u mirovanju.