28/05/2024

Počinje prijem narudžbina za Alfa Romeo Giulietta Sport

Kako bi zadržala vodeću ulogu u svom segmentu , Alfa Romeo Giulietta predstavlja novi paket opreme Sport, sa snažnijim stilskim karakterom, kao i kompletnom standardnom opremom, i sve to uz značajne pogodnosti za kupca.

Konkretno, novi paket opreme obuhvata petokrake, 17-inčne alu-felne, bočne spojlere, sportske branike sa crvenom trakom i izrazito velike izduvne cevi. Eksterijer je upotpunjen zatamnjenim zadnjim staklima i svetlima za maglu. Sportska personalizacija nastavlja se u enterijeru sa tamnim krovnim tapacirungom, koji je deo standardne opreme, kao u konfiguraciji Veloce, vodećoj u liniji, patosnicama od crnog somota i sedištima presvučenim tekstilom, sa Alfa Romeo logotipom na naslonima za glavu. I poslednje, ali ne i najmanje bitno, Giulietta Sport uvodi novu, plavu boju eksterijera Misano Blue, elegantnu, dinamičnu nijansu koja ističe sportski dizajn kompaktnog sedana brenda Alfa Romeo.

Elegantne inovacije idu uz bogat paket standardne opreme, koji obuhvata upravljač presvučen tehno-kožom, upravljanje klimom, tempomat i multimedijski sistem UconnectTM sa 5-inčnim ekranom, tako da vozači sve vreme ostaju povezani preko svojih pametnih telefona. Kada je reč o bezbednosti, Giulietta Sport poseduje šest vazdušnih jastuka, kao i Alfa DNA selektor sa elektronskim diferencijalom Q2, dnevna svetla, sistem ESC sa funkcijom ASR sa podrškom pri kretanju uzbrdo. Prednji rukonaslon sa odeljkom za odlaganje i prednja i zadnja stakla sa električnim podizačima su takođe standardan deo opreme.

Kako bi trkačka priroda nove konfiguracije bila dodatno naglašena, novi paket opreme Carbon Sport, dostupan na zahtev, obuhvata “karbonski izgled” od rešetke hladnjaka do kućišta retrovizora, odnosno od bočnih spojlera do prednjih branika sa dekorativnom crvenom linijom i oivičenim farovima. Novi paket opreme upotpunjen je karbonskim elementima na panelima vrata i instrument tabli, dok su ručice na vratima, kao i prostor oko svetala za maglu u crnoj boji.

Giulietta Sport može biti opremljena turbo-benzinskim motorom 1.4 sa 120 KS, kao i dualnim benzin/TNG motorom, turbo-benzincem 1.4 MultiAir sa 150 KS i 1.4 MultiAir turbo-benzinskim motorom sa 170 KS sa automatskim prenosom Alfa TCT sa duplim kvačilom. Na raspolaganju su i moćni turbo-dizel motori: 1.6 JTDm sa 120 KS i manuelnim ili automatskim TCT prenosom, 2.0 JTDm sa 150 KS i 2.0 JTDm sa 175 KS sa automatskim TCT prenosom.