19/05/2024

Kamp Jeep® 2018 – najveći godišnji događaj u kalendaru Grupe vlasnika vozila brenda Jeep (J.O.G) otvoren je za javnost ove nedelje, pružajući uzbudljivo iskustvo u autentičnom Jeep stilu. Ovaj događaj, koji se održava u oblasti Spilberg u austrijskoj pokrajini Štajerskoj od petka do nedelje (13 – 15. jula) privukao je više od 1.000 poštovaoca brenda Jeep i tu je izloženo više od 600 vozila.

Na ovom uzbudljivom događaju održana je međunarodna medijska premijera potpuno novog modela Jeep Wrangler. Tu se nalaze različite vrste specijalnih i terenskih staza, što omogućava posetiocima da isprobaju model Wrangler, i druge modele brenda Jeep –  koji predstavljaju najnagrađivaniju liniju gradskih terenaca svih vremena – i da testiraju svoje umeće u terenskoj vožnji uz pomoć iskusnih vozača Jeep akademije.

 Takođe se održavaju različiti nastupi, aktivnosti za decu, koncerti, a organizovan je i roštilj kako bi se publika zabavila, a jedinstvena atmosfera održala tokom celog vikenda.

Među glavnim atrakcijama je fascinantni Jeep muzej, koji će ispričati sagu modela Wrangler, i obeležiti godišnjicu od potpisivanja ugovora o snabdevanju Oružanih snaga SAD iz 1941. godine kojim su obezbeđena vozila modela Willys-Overland MA/MB – koji predstavlja pionira i klasičnog prethodnika modela Wrangler.

A Wrangler je zvezda događaja, i većina atrakcija osmišljena je tako da predstavi opšte sposobnosti i privlačnost nove generacije najpoznatijeg modela ovog brenda. Sa legendarnim mogućnostima terenske vožnje po kojima je Wrangler poznat, novi model podjednako se dobro snalazi na putevima, i opremljen je paketom napredne tehnologije i specijalizovane opreme, uključujući dva napredna sistema pogona 4×4, dostupnih na zahtev- Command-Trac i Rock Trac, uz Tru-Lock elektronske diferencijale, Trac-Lok diferencijal za ograničeno proklizavanje i elektronsko otkačinjanje stabilizacione poluge.

Pored mogućnosti da testiraju nezaustavljivi Wrangler mode, ljubitelji koji su se prijavili na peto izdanje Kampa Jeep imaće na raspolaganju bogat program u kojem se nudi prilika da oprobaju izvanredne performanse novog modela Grand Cherokee Trackhawk, najmoćnijeg i najbržeg vozila brenda Jeep svih vremena – opremljenog sa turbo 6,2-litarskim V-8 motorom koji proizvodi 700 KS – kao i uzbudljive test vožnje sa celom linijom gradskog terenca brenda Jeep.

Novi Jeep Renegade za 2019. godinu biće među modelima koji se mogu isprobati, sa svojom inovativnom linijom turbo benzinskih motora koji su osmišljeni tako da omoguće bolju ekonomičnost i izvanredne performanse na putevima i van njih.

Posetioci će takođe moći da se bolje upoznaju sa novim modelom Jeep Cherokee, najnovijom verzijom vrhunskog gradskog terenca srednje veličine ovog brenda. Sa svim ofroud kapacitetima koji se očekuju od Jeep modela, novi Cherokee pruža svežu kombinaciju klasičnih stilskih elemenata brenda, i opremljen je sa tehnologjiom jednostavnom za upotrebu, radi vrhunskog komfora, povezanosti i zaštite putnika.

Brend Jeep nastavlja da se razvija i usavršava tehničke kvalitete svoje linije gradskih terenaca i pritom pruža svoj doprinos najnagrađivanijoj liniji automobila svih vremena, i ostaje veran svojoj tradiciji i jedinstvenosti. Svi ljubitelji moći će da ponovo prođu kroz dugu i slavnu istoriju brenda u Muzejskom prostoru, gde će biti izložene prethodne tri generacije modela Wrangler, ilustrujući napredak od prvog Willys modela iz 1941. do današnjeg dana. Te godine, 15. jula, započela je proizvodnja modela Willys MA/MB za potrebe Oružanih snaga SAD, malog vozila sa pogonom na četiri točka namenjenog za upotrebu na izazovnim terenima, u ulozi nosača trupa i vozila za izviđanje. Ovo vozilo, koje je proizvođeno sve do 1945. označeno je kao vozilo „opšte namene“ (General purpose), čija se skraćenica GP na engleskom izgovara “Džip/Jeep”.

Na kraju Drugog svetskog rata 1945. godine, ovo vojno vozilo sa pogonom na četiri točka upotrebljeno je kao osnova za CJ-2A Civilian Jeep, prvo moderno terensko vozilo automobilske industrije. Od tada, Jeep je uvek predstavljao slobodu kao stanje uma i spremnost da pratite svoje instikte, sa svojom sposobnošću da se izbori sa bilo kojim izazovom zahvaljujući svojim svetskim sposobnostima vožnje po svakom terenu. Ove sposobnosti su sastavni deo DNK svih Willys i Wrangler modela, uključujući modele prikazane u muzejskom prostoru: Willys MB iz 1944, CJ-2A iz 1945, YJ iz 1991. (prva generacija modela Wrangler), TJ 4.0 Sahara iz 1998. godine (druga generacija modela Wrangler) i Rubicon 3.6-litre Recon, specijalna serija zasnovana na trećoj generaciji klasičnog modela brenda Jeep.